Sivut

25.5.2012

Nappikorviksia
Aiemmin tekemistäni nappikorviksista petti liimaus ja nappi joutui hukkateille. Liimakin oli kuivahtanut kasaan, joten kannattavampaa oli tehtailla iso kasa korviksia yhden napin liimaamisen sijaan.
Kaikkien, savunvärisiä nappikorviksia lukuunottamatta, korvakorujen napit ovat kierrätettyjä. Näköjään ihminen tarvitsee nappikorviksia mahdollisimman monessa eri sävyssä, vaikka aiemmassa postauksessa toisin epäilinkin.

11 kommenttia:

 1. Ihanan värisiä nappeja! Ja juu, tottakai sitä tarvii monen monituiset nappikorvikset.. tai sitten pitää lahjoa tai myydä tutuille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä! Ja eihän nämä nyt isoja investointeja vaadi, joten korulaatikon laajentaminen ei aja konkurssiin vaikka useammat tekeekin. :)

   Poista
 2. Siis noi on aivan ihania! Onko ohje salainen, vai voitko vähän vinkkaista, mistä olet esim. noita korviksien taustoja ostanut ja mitä liimaa näissä tarvisi käyttää? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liiman ostin Clas Ohlsonilta, mutta kaikki isommat marketit ja sekatavarakaupat sitä taitavat myydä. Korvisten pohjat on Sinellistä, mutta varmasti myös esim. Sinooperi ja muut paremmin varustellut askartelutarvikekaupat myyvät niitä. Liimasta kirjoittelinkin tuohon Katjan kommenttiin, kurkkaa sieltä. :)

   Poista
 3. Täällä on toinen joka rakastaa nappikorviksia! Mulla onkin tuolla jo pohjia valmiina, joten ei tarvis, kun liimailla :) Millaista liimaa käytit?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon kokeillut useampaakin erilaista liimaa, mutta parhaan pidon on antanut Loctiten Power Epoxy. Kyseistä liimaa tarvitsee vain pienen nokareen eikä liima valu. Jotain Sinellistä ostettua superliimaakin kokeilin, mutta se kuivui hitaasti ja kannan asettelu kohdilleen oli hankalaa kun pienikin heilaus liikautti sen paikoiltaan. Koruliimaa harkitsin myös, mutta en enää muista miksi en siihen sitten päätynyt.

   Poista
 4. Oliko ne edelliset irtoilleetkin epoksilla liimattuja? Tuntuu välillä olevan vähän henkimaailman hommia millon kestää ja milloin ei. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Edellisetkin korvikset (viisi paria) liimasin samalla epoksiliimalla. Yhdestä irronneesta napista huolimatta olen ollut tyytyväinen epoksin kestävyyteen, sillä muita ongelmia ei liiman kanssa ole ilmennyt. Korvis joka hajosi oli suosikkiparista ja kovassa päivittäisessä käytössä. Lisäksi irtoamishetkellä olin pyöritellyt nappia sormin pitkän tovin - vikaa oli siis ehkä jopa enemmän itsessäni kuin liimassa. :)

   Poista
  2. Joo en minäkään parempaa ole löytänyt. E6000 (tms.?) ei pidä yhtä hyvin ainakaan pinneissä, ja kuumaliima on ihan vitsi. Pinnit ehkä joutuvat kovimmalle koetukselle? Musta tuntuu että epoksi pitää paremmin silloin kun tökkään sitä tikulla molempiin osiin ja vasta sitten painan osat yhteen. Laiskana tietysti laittaisin vain toiseen osaan...

   Poista
  3. Tuo E6000 kuulostaa tutulta, se on varmaankin sitä koruliimaa jota pitkään askartelukaupassa käsissäni pyörittelin mutta jätin kuitenkin sinne myyjän kanssa keskusteltuani. Harmittaa kun en muista tarkalleen miksi lopulta päädyin ostamaan sitä toista "superliimaa" koruliiman sijaan. Toisaalta yhtä kaikki, epoksiliima on ainutta joka on kunnolla pitänyt. Ainut mikä epoksissa mietityttää on sen haitat terveydelle, onko sulla tietoa siitä?

   Poista
  4. Mä tilasin tota E6000 liimaa Etsystä samalla kuin päällystettäviä nappeja ja korvispohjia, mutta jostain sain sitten vinkin epoksista. Viimeksi vain ostin väärää epoksia kun ostin sitä 5min kovettuvaa - eihän siinä saanut tehtyä kuin muutamat korvikset. Terveyshaitoista ei mitään tietoa?

   Poista