Sivut

5.4.2012

LattiatyynytLattiatyynyt syntyivät tilkuista. Kätevä tapa saada suuri määrä hieman epämääräisiä kangaspaloja käytettyä järkevästi. Tilkkujen lisäksi ujutin sekaan muutaman kirpputorilta mukaan tarttuneen puoli-ilmaisen, herkullisen värisen kauluspaidan taskuineen päivineen. Tyynyjen puoliskot ovat tarkoituksella erivärisiä, näin sain neljä erisävyistä, toisiinsa sointuvaa kokonaisuutta yhdisteltäviksi keskenään.


Viitteellisenä ohjeena käytin Suuren Käsityölehden 2/11 lattiatyynyä. Tyynyt ovat hulppeita, halkaisijaltaan 75 cm! Alkuperäisen ohjeen tyyny koostuu 15:sta sektorista puolellaan, mutta määrä tuntui hurjan suurelta. Omat tyynyt tein kahta sektoria pienemmiksi ja hyvin onnistui näinkin. Ryppyjä riittää, mutta niitä ei kuitenkaan ole liikaa. Koska tyynyjen yksi päätehtävistä oli kangastilkkujen tuhoaminen, en ohjeesta poiketen välittänyt langansuunnista lainkaan. Olipa muuten vapauttavaa!


Kierrätysajatusta on toteutettu myös tyynyjen täyttämisessä. Tyynyt ovat nieleet sisäänsä yhteensä kymmenen kierrätyskeskuksesta ostettua littaan nukuttua tyynyä. Kalliiksi ei tullut, sillä yhden tyynyn hinta vaihteli 0,20-1,50e välillä. Ummehtuneen hajuisista ja nuhjuisista tyynyistä jäi vain muisto kuudenkympin tehopesun ja kuivausrummutuksen jäljiltä.

Tyynyt löytävät tiensä - jälleen kerran- tyttöjen leikkeihin. Ystävä totesikin hivenen sarkastisesti (ja ihan kyllä syystä!) että 'sä voit ommella ihan mitä vaan ihanaa sillä verukkeella että ne tulee tytöille!' Niinpä!

21 kommenttia:

 1. Ihania tyynyjä!!! Voisi olla tarpeen tehdä tollaisia, ku kattelee tuota tilkkulaatikkoa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Niin minäkin tuumasin, ja hyvin näihin upposikin! Ja ojasta allikkoonhan tässä mentiin - taas on kangastilaus vetämässä... =)

   Poista
 2. Tälläsiä on kyl pakko tehdä! Jos vaikka joskus sais "terassin" valmiiks parvekkeelle, ois hienoja siellä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta muuten! Ja ulkokäyttöön vanhoista farkuista esim. vois saada aika hienojakin virityksiä aikaiseksi! :)

   Poista
 3. Kivoja tyynyjä!! Ja hyvä idea kuluttaa kangaspalat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Pakko keksiä kangaspaloille käyttöä, kun mitään ei raaskisi ihan vaan poiskaan heittää. Tilkkupeittojen tekijäksi olen hieman liian laiska, tuolla vielä yksi odottelee valmiiksi tulemistaan.. Tyynyt olivat onneksi nopsia ommella!

   Poista
 4. Todella hienot!! Mä sitä ohjetta kanssa katselin sillä silmällä, että joskus vielä teen. Kun vaan on aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaapa tutulta, 'kun vaan on aikaa'. Jos löydät sitä jostain, vinkkaa mullekin, käyn noutamassa reppukaupalla! ;)

   Poista
 5. Ihania, kirjotan heti to do listalle! Kyllä meillä nää ihanuudet kelpais pojankin käyttöön :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti kelpaavat! Ja miten kivoja painikavereita noi onkaan, meillä niitä raahataan päivittäin ympäri asuntoa, niillä hypitään, pompitaan, makoillaan, halitaan, riehutaan jne jne.. :)

   Poista
 6. Tosi ihania. Voi kumpa osaisin ommella, niin laittaisin koko lasten pelihuoineen lattian täyteen noita tyynyjä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, oispa muuten ihanaa jos ois koko huoneen lattia täynnä tyynyjä..!

   Poista
 7. Tosi kauniita tyynyjä! Kaikki näyttävät tosi hyviltä. Kierrätysmatskujen käyttö on tosi kivaa, kun siitä tulee fiilis että saa vanhat jutut jotenkin hyödyllisesti käytettyä. Eikä haittaa niin paljoa jos sattuisi menemään mönkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Liisa! Sanopa muuta, kierrättäminen kunniaan! Ja sekin on hauskaa että vanhat ylijäämäkankaat voi hyödyntää kivasti, ja ne kangastilkut tuovat muistoja sitten myös varsinaisista käyttökohteistaankin. :)

   Poista
 8. Ihanat tyynyt, tarvii varmaan itsekin kokeilla! Ja kannattaa käydä kurkkaamassa blogiani, siellä on sinulle yksi juttu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Palaan tuohon tunnustukseen myöhemmin. :)

   Poista
 9. hirmu kivoja. mullon kanssa to do-listalla isot lattiatyynyt.vielä vähän mietityttää että miten mä ne toteutan..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, ihan ootan sun versioita lattiatyynyistä! :)

   Poista