Sivut

2.2.2012

Maalaisromantiikkaa


Olen hurahtanut heinäseipäisiin. Syystä en ole ihan päässyt vielä perille, mutta arvelisin että asialla on jotain tekemistä lapsuudessa mökillä vietettyjen kesien kanssa. Jo ennen puutyökurssin alkua olin päättänyt että kurssilla on pakko saada tehtyä seinäseiväs-tikapuut, oli seipäiden löytyminen sitten kuinka kiven alla tahansa. Ja tikapuut on pakko saada sisätiloihin kivaksi yksityiskohdaksi, vaikka asiasta joutuisi kuinka keskustelemaan rakkaan kanssaeläjän kanssa. ;)


Itse tikapuut olivat helpohkot ja suht nopeat nikkaroida. Heinäseipäiden ronski luonne antaa anteeksi mittaheitot ja toinen hieman vinoon ruuvattu pystypuukin on vain sympaattinen. Keksisin näille monen monta käyttötapaa, tunnelmalliset vaikka olohuoneessa takan vieressä tai käytännölliset kylpyhuoneessa pyyhkeiden säilytyksessä..


.. mutta todellisuus taitaa muotoutua toisenlaiseksi! 


Ihanat joka tapauksessa, ja vaikka ikääkin seipäillä on kymmeniä ja taas kymmeniä vuosia, ovat ne aivan priimakuntoiset!

PS. Otsikosta huolimatta maalaisromanttinen kuulostaa korviini jotenkin vieraalta ja kankealta, termissä romuromanttinen on paljon enemmän minua.. ;)

18 kommenttia:

 1. Kauniit tikkaat, tykkään noista heinäseipäistä. Sisustustikkaita, joissa askelmat ovat "littanammat", voi käyttää pienenä hyllykkönä kauniille tavaroille, mutta pyöreä heinäseiväs ei siihen oikein sovellu. Tikkaat ovat itsessään kauniit, joten toivottavasti päätyvät nätimpään käyttöön kuin vaateripustimeksi. :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna! Itseasiassa alkuperäisessä ideassa näihin tikkaisiin olin suunnitellut hyllytasoa, mutta tulin järkiini - vajaat kaksivuotiaat yhdistettynä lattialla huterasti seisovaan hyllyyn ei kuulostanut parhaimmalta mahdolliselta yhdistelmältä.. ;) Minäkin toivon ettei näistä tule roinanaulakkoa, tulevaisuus näyttänee kuin käy. :)

   Poista
 2. Jouluaikaan menee näppärästi varisemattomana joulukuusena!? Jouluvalot vaan ympärille ja vähän palleroita roikkumaan ja kas... hieno kuusi. ;)

  Mutta nää on kyllä niin sun näköiset, tosi hienot. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, kiitos! Ja mikä jottei voisikin viritellä jouluvaloja näihin, vois itseasiassa olla aika kiva idea. Ehkä ne pallot jätetään kuitenkin väliin. ;)

   Poista
 3. Harmi kun toi tyyli ei iske, kun on kotosin maalaisromantiikan aarreaitasta :) Tikapuut noin muuten kyllä kiinnostaisi sisustuselementtinä kovastikkin. Uskaltaiskohan sitä alkaa askarrella sellaisia sitten muuton jälkeen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi voi, olisin varmaan aivan onnessani siellä teidän aarreaitassa! Muista mun olemassaoloni jos meinaatte roskiin/polttouuniin heittää sieltä tavaraa. :) Ja osaathan sinä tuollaiset helposti askarrella, niin hienon eteisen pöydänkin oot tehnyt!

   Poista
  2. Se oli kyllä mun veli, joka sen pöydän on tehnyt :)

   Poista
  3. Eikä?! Mä olen koko ajan elänyt siinä uskossa että sinä oot sen omin taitavin pikku kätösin naputellut! Voihan särkynyt illuusio! ;) No, hieno se on joka tapauksessa ja sellaisesta haaveilen minäkin (kun vaan jostain löytäis, vaikka edes uutena. Vinkkejä otetaan vastaan!)

   Poista
 4. Ihanat!Mullakin ollut kauan jo haaveessa tehdä tällaiset, seipäätkin oottelis valmiina. Mutta mitähän mahtaa sanoa tuo parempi puoliskoni kun ne ilmaantuu olohuoneen nurkkaa koristamaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nanni, aina kannattaa yrittää! Meillä jupinat olivat kovemmat kun suunnitelmistani kerroin, nyt kun tikkaat nököttävät olohuoneessa niistä ei ole kuulunut mutinan mutinaa! ;)

   Poista
  2. Eli pitänee siis värkätä tikkaat ja tuoda ne nurkkaan vain seisomaan. Liekkö tuo parempi puoliskoni edes huomaisi koko tikkaita :D

   Poista
  3. Nimenomaan! =) Ja itseasiassa meillä on mies nyt ihastunut tikkaisiin vaatenaulakkona niin kovasti että ehdotteli toisten vastaavien tekemistä makuuhuoneeseen. En kieltäytynyt! ;)

   Poista
 5. Oi täällä kans yks "seipäisiin hurahtanut" :) Kesään kun malttaa, niin pääsee taas tekemään niistä kaikkea ihanaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, meitä on siis useampiakin! Ja ei ihme, onhan ne vaan aika hurmaavia. :) Itse asiassa alkaa olla haastavaa löytää riittävästi seipäitä, sen verran kysyttyjä ovat. Kesällä/syksyllä olisi tarkoitus tehdä pihaan aitaa seipäistä ja siihen tarkoitukseen tarttis kymmeniä ja taas kymmeniä. Onneksi on aikaa vielä etsiä! :)

   Poista
 6. Onpas hienot! Meillä on heinäseipäitä pyöräkellarissa, huomaakohan kukaan jos mä anastan ne? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Suvi-Kukka! Ei ehkä huomaa.. ellei joku niitä siellä tarkoituksella kuivattele omia visioitaan varten? =)

   Poista
 7. Mulla on kans tällanen. Laitoin joka tikkaalle vaan ruuvit ja peltiset kukkaruukut niissä roikkumassa. Kesällä niissä sitten kasvaa salaattia yms =)

  -Anna-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, tuokin on aika kiva idea! Oikea roikkuva puutarha. :)

   Poista