Sivut

28.12.2011

Järjestykseen, mars!


Ennen joulua tein tuikkulyhdyt tuikkulyhdyt Tuikkeen ja Välkkeen tällä samalla idealla, jolla nyt myös kuivaruoka- ja maustekaappi saivat asukkinsa järjestykseen. Alunperin posliinitussi oli ostettu ja niitä lasipurkkeja haalittu kymmenittäin juuri tätä projektia varten, toteutus vain antoi odottaa itseään vaatimattomat puoli vuotta.


Lasipurkit ovat erikokoisia ja -mallisia, mutta yritin tarkoituksella kerätä samantyyppisiä purkkeja samanlaisten ruoka-aineiden ja mausteiden säilömiseen. Halutut tekstit tulostin jälleen sopivalla fontilla, teippasin mallin purkin sisäpinnalle ja jäljensin tekstin tussilla purkin kylkeen. Posliinitussin valmistajan ohjeen mukaan tussin maali kuivaa 24 h jonka jälkeen jälki on konepesun kestävää. Epäileväisenä selvittelin asiaa ja löysinkin ohjeen jossa suositeltiin lisäksi laittamaan astiat kylmään uuniin, lämmittämään uuni 170 asteiseksi ja astioita pidettäväksi siellä 30 min. Tämän jälkeen uunista virta pois ja astiat jätetään jäähtymään uuniin. Tiedä oikeasta tavasta, mutta ainakin kynnellä raaputusta uunissa käyneiden lasipurkkien tekstit kestävät huomattavasti paremmin. 

Purkkien kannet maalasin spraymaalilla pariin otteeseen. Tässä puuhassa tuli kantapään kautta kokeiltua halvemman  ja kalliimman spraymaalin erot – parin euron spraylla aikaan sai pelkkää sotkua, valumia ja epäsiistiä jälkeä. Reilun vitosen maksavalla automaalaukseen tarkoitetulla spraylla puolestaan jälki oli peittävää ja tasaista jo kahden ohuen maalikerroksen jälkeen.

Ja tässä siis vain alkua, näitä on työn alla vielä vajaat pari tusinaa.. :) 

2 kommenttia:

  1. Noistahan tuli tosi ihania. :)

    Tiedätkö muuten onko noita tusseja muun värisenä myytävänä...? Mullakin on lasipurkkeja säilytystarkoituksissa jonkin verran, niin kai niistä vois tuunata hienompia jossain vaiheessa... ;)

    VastaaPoista
  2. Kiitti! :) On niitä varmasti, tosin en muista tarkkaa värivalikoimaa kun kävin vain tuon valkoisen pikapikaa hakemassa. Luulisi nyt perusvärit ainakin löytyvän? Noilla tusseilla sais kyllä vaikka miten kivoja juttuja tehtyä, vaikka piirrettyäkin!

    VastaaPoista