Sivut

24.11.2011

Tontun TupaEnsimmäisenä adventtina Tonttu muuttaa meille asumaan. Tontun Tupa on pikkuinen, mutta kuitenkin sen verran suuri, että sinne mahtuu monenlaista pientä yllätystä löydettäväksi joulua odotellessa. Sinisen ikkunan takaa löytyy pienet yllätykset ja salakäytävästä (jonne pääsee sisään alareunassa olevien kolmen napin vierestä) voi hyvällä onnella löytää isompiakin aarteita.
Tontun Tupaa ommellessa pääajatus oli tehdä pienille puolitoistavuotiaille yksinkertainen joulukalenteri, joka pitäisi sisällään muutakin kuin herkkuja tai tavaroita. Talo on lähes 70 cm korkea ja leveyttäkin 23 cm. Tuvan alaosassa olevaan, sivusta aukeavaan A5-kokoiseen taskuun saa sujautettua esim. leivontaessut, kaulimet tai vaikka tonttulakit riippuen siitä onko kyseisenä päivänä ajatuksena leipoa pipareita tai viettää kerhossa pikkujouluja. Pienempään taskuun saa jemmattua rusina-askin, mandariinin, heijastimet ym. yllätykset. Ja jos (kun) joku joulu myöhemmin tuntuu siltä että tarvitaan perinteisemmät joulukalenterit numeroituine pusseineen, voi Tonttu siirtyä posteljooniksi ja huolehtia kaikista saapuvista joulukorteista sujauttamalla ne taskuunsa. :)

Inspiraation lähde ja ohjeita, mikäli joku muukin innostui ajatuksesta!

5 kommenttia:

  1. Ihana idea, voi miten soma tonttutupa teillä onkaan! Kyllä tuolta kelpaa pikkuisten käydä etsimässä yllätyksiä joulua odotellessa! :)

    VastaaPoista
  2. Ihana ja monikäyttöinen tonttutupa teillä. Kivoja suunnitelmia joulukuun päiviksi.

    VastaaPoista
  3. Kiitos! Oon hurjan tyytyväinen että sain tehtyä kivan kompromissiratkaisun tämän joulukalenteriasian suhteen (herkut/tavara/tekeminen) ettei ihan mene tavararalliksi koko joulukuu. Tilaa kun ei täällä meillä ole liiaksi.. :)

    VastaaPoista