Sivut

6.9.2011

Vanhoista kehyksistä uudeksi tauluksi


Bongasin kirpputorilta vähän onnettoman taulunkehyksen. Kehys oli kivan mallinen ja siinä oli kauniit koristeurat, mutta nitkui liitoksissaan ja pohjalevykin tippui käsiteltäessä. Värikään ei oikein vakuuttanut, ruskeanpunainen krakleeraus kermanvaalean pintamaalin alla. Hintaa sillä oli kuitenkin vain 1,4e, joten innosta pinkeänä haalin sen varastoon odottamaan visiota. Ja niitähän taas riitti!


Kehys sai pesun jälkeen pintaansa kerroksen valkoista maalia. Hankasin maalin kehykseen lähes kuivalla siveltimellä, jotta epätasaisuudet ja krakleerauskuvio jäivät näkyviin. Pahvinruskean pohjalevyn telasin vaaleanharmaaksi.


Miehellä on tapana käydä vuosittain pohjoisessa yhdistetyllä vaellus- ja kalastusreissulla, ja sieltä otettujen kuvien sekaan mahtuu helmiä joita mielellään katselee seinälläkin. Leikkasin askartelukartongista polaroid-kuvan kehyksiä, joilla rajasin kuusi yhteensopivaa kuvaa. Pyykkinarulle pienillä pyykkipojilla ripustettuina ne tuovat ulkoreissufiiliksen sisätiloihinkin.


Näitä kuviä katsellessa huomaan olevani ehkä vähän kade, yhteisistä retkeily/vaellusreissusta kun on jo vuosia aikaa.

7 kommenttia:

 1. Ihana tuunausvinkki ja kauniita kuvia.
  Ilona sateenkaarentaa

  VastaaPoista
 2. Kaikki kunnia valokuvista menee herraväelle! Ja ne kyllä ovat kauniita - toki satojen kuvien sekaan mahtuu myös paljon mm. lähikuvia kaloista, jotka eivät itseäni liioin sytytä.. ;)

  VastaaPoista
 3. upeat kuvat, hienosti kehystetty!

  VastaaPoista
 4. Oi, aivan upea idea! Ihanan näköinen kokonaisuus ja upeat valokuvat :)

  VastaaPoista
 5. Kiitos! Tykkään tästä valtavasti, tarvitsisi vain lisää seinäpinta-alaa jotta saisi tämäkin arvoisensa paikan.. :)

  VastaaPoista