Sivut

1.5.2016

DIY pitsiselkäinen collegepaita


Kevät on tuonut kauppoihin monenlaisia ihania pitsisomisteisia vaatteita - löytyy mekkoa, tunikaa, shortsia, t-paitaa. Jopa tennareita! Vimmaisen googlettelun jälkeen totesin, ettei kolmekymppiselle sopivaa fiksua pitsisomisteista collegepaitaa taida olla tarjolla. Jos pitsi yhdistettynä collegeen ei lähtökohtaisestikaan ole se kaikista itsestäänselvin combo, niin vielä haastavamman etsimisestä tekee kohtalaisen tarkat laatuvaatimukset. Ei napamallin paitoja, ei keinokuituja, eikä mielellään kertakäyttöiseltä vaikuttavia virityksiä.


Kuinkas sitten kävikään? Tarina on -jälleen kerran- vähän liiankin tuttu. On omalle kropalle viilattu collegepaidan kaava, käytössä hyväksi havaittua joustocollegea, ainut mikä puuttui oli pitsi. Yritin olla reipas ja ennakkoluuloton, ja virkata pitsivirityksen vapaan virkkauksen tekniikalla  itse. Ei muuten onnistunut. Halusin kuitenkin välttää mummolan pitsiliinaefektiä viimeiseen saakka, joten päädyin lopulta ompelemaan pitsisomisteen kasaan useammasta erilaisesta pitsiliinasta  ja -nauhasta. Epäsymmetrinen pitsisomiste kiinnittyi paikoilleen näppärästi päällikeompeluna, jonka jälkeen ylimääräinen college oli saksittavissa alta pois. Pääntieresori viimeistelee ilmeen.


Haluaisitko kokeilla tekniikkaa? Vaikka tämä paita on alusta loppuun saakka itse tehty, prosessissa on mahdollista myös oikoa. Trikoo ei purkaudu, joten pitsiliinan, -nauhan tai muun vastaavan somisteen voi ommella ulkoreunoistaan valmiiseen t-paitaan tai vastaavaan kiinni. Tämän jälkeen työ käännetään nurinpäin ja liinan alta leikataan varovasti n. puolen sentin päästä ompeleesta ylimääräinen trikoo pois. Varo katkaisemasta lankoja! Tarvittaessa siksakkia ja muutamia lisäompeleita vahvistamaan kiinnityksiä. Helppoa! Testaa vaikka!

20 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitti! Oon todennut moneen kertaan -ja usein kantapään kautta- että yksinkertainen toimii mulla parhaiten - ja on kauneintakin. Menee vaan hermot moimutkaisempien systeemien kanssa. ;)

      Poista
  2. Kivan näköinen paita ja kuulloostaa helpolta toteuttaa:-)
    Ihanaa kesää sillä nyt se alkaa. Lapsenakin aina piti olla paljaat varpaat ja remmikengät vappuna vaikka ois rakeita tullut:-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Hei, hyvää kesää sinnekin! Tunnistan tuon sandaalihomman - minäkin pidän paljasjalkakenkiä läpi kesän heti siitä lähtien kun maan kosteus on laskenut tarpeeksi, aina siihen saakka kunnes taivaalta sataa räntää. Joe ei ole lunta, on kesä! ;)

      Poista
  3. Voi tämä on hieno!
    Minuun on iskenyt tänä keväänä kaikki pitsinen ja olen kotiinkin haalinut virkattuja peittoja ym. Tarttis selvästi ulottaa pitsit myös vaatekaapin puolelle! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin oon hurahtanut pitseihin, kotoa niitä kiitettävästi löytyykin erilaisina diy-sovelluksina. Omaan vaatetukseen on ollut hieman haastavaa tuoda pitsiä ilman että näytän jotenkin hassulta, ei ehkä ihan ominta aluetta pukeutumisessa. Tällä kertaa taisin kuitenkin onnistua. :)

      Poista
  4. Onpa kyllä tosi sievä paita! Tuollaisen saattaisin minäkin ehkä jopa uskaltaa tuunailla, vaikka en olekaan mikään ihan velho ompelukoneiden kanssa :D Minulla on nimittäin vähän sama ongelma noiden vaatekauppojen tarjonnan kanssa - onhan siellä kauheasti nättejä vaatteita mutta kun ne eivät näytä omalta, enkä tietenkään tahtoisi ostaa sellaista vaatekappaletta, joka ei tunnu hyvältä. Täytynee aloittaa pitsin suunnittelulla... :)
    Hei ja hauskaa vappua, nyt kun kerrankin olen kommentoimassa sopivaan aikaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä! Eikä tosiaan tartte olla velho ompelukoneen kanssa, pitsiliinan tikkaus päällikeompeluna ei ole hankalaa. :) Ja kerran sulla on taito virkata pitsi itse niin mahtavaa!! Oon ihan kateellinen! Tulee hieno paita! :)

      Poista
  5. Hieno pusero.
    Kun tekee itse, niin saa sen mitä haluaa tai mitä siitä tulee.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika usein tuota jälkimmäistä. ;) Niitä teoksia ei vaan näytetä hulluille eikä herroille. :D

      Poista
  6. Ihana paita! Iteki katellu tuollasta paitaa, mut aina niissä on jotakin pielessä. Pitää varmaan tyytyä "oma apu, paras apu" -periaatteeseen tässä asiassa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö vaan että on valmiina vaikeaa löytää just itselleen sopivaa? OMa apu on siis paras apu!

      Poista
  7. On kyllä kiva paita.
    Tuuppas käymään Aurinkokujalla ja osallistu arvontaan.
    Hyvää kevättä.

    VastaaPoista
  8. Todella kaunis paita! Pitsiä on just sopivasti.

    VastaaPoista