Sivut

17.3.2016

Maanläheiset virpomisvitsat


Palmusunnuntai, lasten unelma! Neitokaisten viikon kestänyt askartelurupeama huipentuu sunnuntaiaamuun - vihdoin saa kiskoa huivin päähänsä, piirtää kasvoille vallattomia pisamia, napata iloisenkirjavat virpomisvitsat kainaloon ja suunnata kohti tuttavien ovia!

Jos totta puhutaan, askartelussa kahden määrätietoisen viisivuotiaan neitokaisen kanssa on ollut omat haasteensa. Ilmassa leijailevia höyheniä, viuhuvia saksia, paperisilppua ja metrikaupalla teipinpätkiä. Paljon vauhtia, kuplivaa naurua, hetkittäisiä hermostumisia ja isoja ilon hetkiä! Siinä luovuuspuuskissaan touhuavien neitokaisten kuorruttaessa pajunkissaoksiaan kaikenkirjavilla höyhenillä, podin hetkellistä väriyliannostusta ja etsin käsiini pussillisen syksynä talteen säilöttyjä aarteita.

Kun taloudessa asuu metsästävä henkilö, etuihin kuuluu -erinomaisen linnunlihan lisäksi- hyvin luonnonmukaiset askartelutarvikkeet. Pyyn, teeren ja koppelon höyhenet löysivät paikkansa pajunoksilta, sekaan ujutin washiteippilippuja. Toinen neitokainen oli kyllä, ehkä aiheestakin, kovin huolissaan ankeista virpomisvitsoistani, mutta helpottui kuullessaan ettei äiti aio virpoa naapureita harmaasävyisillä oksillaan. "Me hoidetaan tämä homma paljon paremmin!" Epäilemättä.

Psst! Höyhenistä on moneen muuhunkin. Kuka muistaa vielä betoniset munat? Pysykää kuulolla, niistä lisää pian!

4 kommenttia:

 1. Tyylikkäitä vitsoja! Mutta ymmärrän kyllä viisivuotiaden huolen. ;)

  VastaaPoista
 2. Hienot virpomisoksat ja kun siellä on hieman myös vaaleanpunaista, niin ovatpa niin minun näköiseni. Nättejä :) Liisa

  VastaaPoista
 3. Kauniit, herkät ja tyylikkäät vitsat! Meillä ei harmiksi mies enää ehdi lintumetsälle, joten niiden höyhenien määrä on jäänyt viime vuosina vähäiseksi.

  VastaaPoista
 4. Upeat vitsat! Ja kiitos vinkistä, ensi vuonna taidetaan meilläkin koristella pajunkissat pyyn, teeren ja koppelon höyhenillä. Mieheni harrastaa metsästystä, joten materiaalia kyllä löytyy. Noista höyhenistä olen muuten askarrellut muutamia korvakoruja:)

  VastaaPoista