Sivut

17.12.2015

Ei ihan aito - DIY

Ihastun harvaan design-tuotteeseen palavasti. Hipelöin, silittelen ja ihastelen kyllä, mutta tuotteen täytyy olla todella erityinen jotta se pääsee mukanani kotiin asti. Ehkä sillä että itse tekee paljon säästää tavallaan myös rahaa. Ei siksi, että itse tekeminen tulisi juuri sen halvemmaksi kuin valmiina ostettu tuote. Itse tekeminen on haaste jota ei halua ohittaa. Ideoiden pyörittely ja uusien ratkaisujen keksiminen on se juttu. Ja koska itse tehty tuntuu lähes aina alkuperäistä inspiraation lähdettä rakkaammalta ja merkityksellisemmältä, alkuperäinen tuote jää kauppaan. Suoranainen plagiointi on sitten asia erikseen, nyt puhutaan inspiroitumisesta!

Voin tunnustaa olevani salaa ihastunut Design House Stockholmin Block-valaisimeen. Valon leikki lasikuution sisällä on niin kaunista! Siitä huolimatta tai ehkä juuri siksi - miten olemassa olevia elementtejä voisi hyödyntää DIY-valaisimessa?

Vanha lasipurkki kohokuvioineen, konstailematon musta johto ja perinteinen hehkulamppu. Yhdessä ne ovat riittävän samanlaisia, mutta kuitenkin aivan erilaisia kuin edeltäjänsä. DIY-valaisimen hinnaksi tuli n. 10 €, lasipurkki löytyi omasta kaapista.

Aiemmin blogiani seuranneet tietävät innostukseni tee-se-itse -valaisimiin. Siksi en epäröinyt osallistua tällä kirjoituksella taloon.comin valaisinaiheiseen blogikilpailuun. Lisätietoja, äänestysohjeet sekä mm. muita huikeita DIY-valaisinideoita ja -tarinoita löytyy osoitteesta http://sisustusniksit.fi/. Saatoin ehkä eksyä myös taloon.comin verkkosivuille seikkailemaan, ja minkä kaunottaren löysinkään! Betoninen Stella voisi hyvin muuttaa meille, omien betonisten valaisimien seuraksi. Paitsi valaisinfriikkinä, myös hyvien ideoiden ystävänä kiinnostaisi tietää millainen on Eilen tein -blogin Hannen suosikkivalaisin, ja siksi haastankin Hannen mukaan fiilistelyyn. Ja jos teillä lukijoilla on hyviä tarinoita tai tee-se-itse -ideoita valaisimiin liittyen, käykää ihmeessä jakamassa niitä!

10 kommenttia:

 1. Tämä on hieno! Ja sellainen idea, joka on helppo toteuttaa peukola keskellä kämmentäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Ja vaikka ei enää parin vuoden päästä miellyttäisikään, niin ei mennyt montaa euroa hukkaan!

   Poista
 2. Hauska idea. Ois kiva nähdä miltä näyttää kun valo on päällä... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hitsi, olen unohtanut koko kuvaamisen valot päällä! Pitää korjata asia jonain päivänä! Ei muuten helpoin kuvattava... =)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos! :) Ei kyllä vedä vertoja sun lypsykonevalaisimelle! :D

   Poista
 4. Ihanan yksinkertaista! Oletko muuten mistä ostanut tuon johdon ja onko siinä katkaisijaa? Olen suunnitellut toteuttavani tämän, mutta johtoa ei löydy:( clas ohlsonilla on värikkäät johdot, mutta niistä jää (varjostimen?) kierteet tyhmästi näkyviin:/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kivoista sanoista! :) Olen törmännyt samaan ongelmaan johtojen kanssa. Tämä johto onkin koottu osista (johto, katkaisija, pistoke sekä lampunpidike), niin tylsää kuin se onkin. Osat ostin Biltemasta, rakas kanssaeläjä kokosi johtohässäkän. Valmiina ei tosiaan saa kivoja johtoja, ja jos johto on muuten hyvä, lampun kanta usein väärä. Toivottavast löydät etsimäsi, tai saat jonkun kokoamaan sulle sopivan virityksen! Taitava kokoaisi tietty ihan kokonaan itse, mutta musta ei ollut siihen.. =)

   Poista
  2. Kiitos vastauksesta! voi voi, ei mulla ole kokoajaa:( Pyörittelin kappaleita jossain kaupassa käsissäni ja totesin että on ehkä parempi olla tekemättä itse tälläistä;) Tai sitten kun en malta enää johdon/sähkömiehen löytymistä odottaa, niin otan riskin;)

   Poista
  3. Hei, ne kyllä melko auliisti neuvoo liikkeessäkin jos reilusti kysyt neuvoa! Tosin, kerran yksi myyjä kyllä huuteli perään "olethan sitten varovainen" kun kävelin kasseineni liikkeestä pois. En ymmärrä. ;)

   Poista