Sivut

30.11.2015

Origamipallot

 
 
Joulukuun ensimmäinen päivä. Kausivalot on viritelty hyvissä ajoin marraskuun alussa, ensimmäiset piparit on jo leivottu ja syöty, ja glögiäkin lämmitelty useampi mukillinen. Kovin näkyviä koristeita en ole kuitenkaan tohtinut vielä ripustella, joku raja sentään! Iltojen pimetessä sormet kaipasivat tekemistä ja ajatukset karkailivat jouluun, kiireettömyyteen ja hiljalleen leijaileviin lumihiutaleisiin. Näissä fiiliksissä päädyin taittelemaan origamipalloja. Pallojen vaaleus yhdistettynä helmiin ja muovikristalleihin toimii, eivätkä koristeet huuda olevansa jouluun suunniteltuja. Ja kas niin - ensimmäiset koristeet on ripustettu! Jos nämä eivät ole joulukoristeita, olisko välikausikoriste parempi termi? Vähän niin kuin välikausivalot? Ketä tässä oikein huijataan? ;)

Blogipostaus saa kunnian avata Käsityöblogit -facebook-ryhmän joulukalenterin ensimmäisen luukun. Aattoon asti on siis tiedossa inspiroivia postauksia, ja huomenna vuorossa on Pieniä Hetkiä. Kannattaa käydä kurkistamassa!

24 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos Katju! Olen himan vierastanut paperiaskartelua, mutta origamien myötä tämäkin maailma alkaa aueta.. :)

   Poista
 2. Ootkohan näihin mistä ohjeen löytänyt? Näyttäisi kokeilemisen arvoiselta näpertelyltä.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Pinterestissä on useita ohjeita vastaaviin palloihin ja koristeisiin. Näissä on käytetty tätä
   http://designoform.com/crafts/tutorial-paper-diamonds-diy/ ohjetta. Kannattaa hakea koristeita eri hakusanoilla, kivoja löytyy varmasti! Iloa taitteluun! :)

   Poista
 3. kauniita :) Ohjetta täälläki kaipaillaan - kiitos :)

  VastaaPoista
 4. Todella kauniit! Ja menevät koristeina hyvin joulun jälkeenkin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minustakin toimivat pätevästi ennen ja jälkeen joulun, miksei suoranaisina joulukoristeinakin. Vähän kammoksun kovin kirkkaita joulupukkeja sun muita, varsinkin liian aikaisin ripusteltuna, mutta nämä menevät heittämällä seulan läpi! :)

   Poista
 5. Ihania-ohjetta kaipaillaan täälläkin...- kiitos :)

  VastaaPoista
 6. Kiitos osallistumisesta ja kauniista postauksesta <3

  VastaaPoista
 7. Onpas kauniita koristeita ja eihän noita raaski joulun jälkeen ottaa pois :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä voi huoletta unohtaa... jos sitten vaikka pääsiäisenä muistais? ;)

   Poista
 8. Kauniit origamikoristeet. Liisa

  VastaaPoista
 9. Hyvälle näyttää nämä origami-pallot! Kyllä nämä menevät aivan hyvin talvisina koristeina muulloinkin kuin joulun aikaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä origameja olisi vaikka mitä kivoja, jos vaan olisi viitseliäisyyttä taitteluun. Haitaripalloa yritin mutta siinä oli vähän liikaa.. ;)

   Poista
 10. Tosi kauniita! Meillä on pienempi neitokainen innostunut origamitöistä, mutta ovat olleet vähän helpompia... Noi on kyllä tosi kauniita! Pitääpä joskus kokeilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa testata! Tämä timantti on itseasiassa melko helppo, varmasti ohjatusti voisi onnistua neitokaiselta! :)

   Poista
 11. Timantit on parhaita! :) Mä en tajua, miksi mun onnistumisprosentti tän mallin kanssa on jatkuvasti 50. Siis että toinen puolisko menee hienosti, mutta toisessa mä aina kämmään ne viimeiset taitokset jotenkin niin, että puoliskot ei sovi yhteen. Joku ajatusvirhe iskee aina, kun alan tehdä vastakappaletta, niin että kuuden (eli kolmen onnistuneen) puoliskon jälkeen ryttäsin timanttini keräyspaperiin ja luovutin. Mut oi kun nää on niin hienoja. Pitäisköhän vielä yrittää... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla kävi muuten sama!! Vika oli siinä, että taittelin epähuomiossa erikokoisen vastakappaleen.. järki hoi! Musta ne haitaripallot ois ihania myös, mutta kuten tuossa jo totesinkin, niihin ei hermo ihan riittänyt. ;)

   Poista
 12. Aivan ihania ♥ Riittäisiköhän mulla näihin pinna? Tekis kyl mieli kokeilla =)

  VastaaPoista