Sivut

12.11.2015

Himmelistä valosarjaksi
* Blogiyhteistyö

Himmeli. Tuo vihattu ja rakastettu koriste. Samaan aikaan trendikäs, mutta kuitenkin hyvin perinteinen korumaisen siro rakennelma. Asia, joka on ihastuttanut ja samalla kauhistuttanut - riittäisköhän hermot oman himmelin kokoamiseen?

Kun Kotopirkkojen ja Happy Mondayn yhteistyön seurauksena sain mahdollisuuden kokeilla pillihimmelin valmistamista, tartuin haasteeseen kauhunsekaisin tuntein. Turhaan! Pienen harjoittelun jälkeen tekniikan idea avautui. Helppoa! Hauskaa! Koukuttavaa! Samalla hetkellä karkasi mopo käsistä.


Kahtakymmentä timantinmuotoista himmelikoristetta ja yhtä valosarjaa myöhemmin olen edelleen rakastunut. Valon ja varjon leikki, graafiset, lähes origamimaiset seinälle piirtyvät kuviot ja höyhenenkevyt olemus vangitsevat. Siirtelen himmelivalosarjaa huoneesta toiseen osaamatta päättää minne se sopisi parhaiten. Entisaikaan himmeli uusittiin kuulemma joka joulu, joten tähän vedoten voin hyvin rakennella vielä himmelin jos toisenkin! 


* Blogiyhteistyö - ohuet pillit Happy Monday -verkkokaupasta.


31 kommenttia:

 1. Aivan ihana! Olen tehnyt pilleistä yhden himmelin, mutta sormet syyhyää jo uuden tekemiseen! Tämä on mielettömän kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jännä juttu miten himmelin tekeminen koukuttaa! Juju piilee varmaan siinä kolmiulotteisuudessa ja uuden luomisessa. Mulla on seuraavaksi haaveena ISO roikkuva, perinteisempi himmeli. MItä sä meinasit?

   Poista
 2. Tästä tuli tosi hieno!! Niinkuin kaikesta, jota suunnittelet ja sitten toteutat rakas ystävä <3

  VastaaPoista
 3. Wau, siis aivan ihana toteutus :) Liisa

  VastaaPoista
 4. Niin hieno! Siis aivan ihastuttava herkkä valosarja. Pysyykö pillit hyvin paikoillaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Valo tuo herkkyyden ihan uudenlaiseen ulottuvuuteen, mietin pelkkiä timantteja kootessani että noinkohan tästä mitään tulee, ilman valoa sarja oli aivan erinäköinen! Pillit pysyvät paikallaan hämmästyttävän hyvin! Muovipillien ero olkiin onkin ilmeisesti juuri siinä, että pillien kanssa langan uskataa kiristää napakaksi ilman pelkoa pillin halkeamisesta. Kannattaa testata! :)

   Poista
 5. Aivan ihana! Kauniit varjot heittää seinälle. Miten minusta tuntuu, että minunkin pitäisi tehdä tuollainen. Lasten kanssa ollaankin suunniteltu valosarjojen tuunaamista. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kokeilla! Kun himmelin perusosan saa onnistuman, loppu käy aika helposti. Himmelikirjassa josta mallia otin oli mainittu, että näiden himmeliosien tekeminen onnistuu lapsiltakin. Uskon kyllä siihen, logiikka on aika yksinkertainen. :)

   Poista
 6. Ihana ! Valkoiset pillit näyttää tosi kivoilta. Minulla on vaan mustia pillejä, asialle pitää ehkä tehdä jotain :D

  VastaaPoista
 7. Kauniit. Niin herkät tosiaan!

  VastaaPoista
 8. Todella kauniit ja niin herkät! Sopisivat meidänkin kotiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä ei sitten muu auta kuin ryhtyä pillejä pätkimään! ;)

   Poista
 9. Oi VITSI mä rakastan noita valoja ja varjoja!! En ensimmäisten kuvien perusteella arvannut viimeisten kuvien kohdalla päättäväni, että haluan tällaiset! (Tarkoitan siis että noi DIY-pillihimmeli-ideat ei tähän mennessä oo herättäneet vielä "pakko saada" -tunteita.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiiätkö, mulla oli sama fiilis kun kasasin timanttiosia ja vielä kun sidoin niitä kiinni valosarjaankin. Vasta kun sytytin valot selvisi noiden varjojen upeus. Ja sitä myötä pakkomielle tehdä enemmän himmelivaloja... ;)

   Poista
 10. olenMyyty minäkin kunpa ehtisin kokeilemaan...onnistuisko tommosten teko ...kauniit kertaKaikkiaan!!! hyväSie!!!!

  VastaaPoista
 11. Wau, upea himmelin uudistus valosarjaksi.

  VastaaPoista
 12. On ne kyllä kauniit. Käsityömessuilla oli himmeliä monessa eri muodossa. Sillä on nyt todellinen nostekausi menossa, himmelillä siis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt himmelipillejä saa kätevästi ku on se noste menossa! Haaveilin pillihimmelistä jo pari vuotta sitten, mutta ei oikein semmonen iso mehupilli toimi tällaisissa. Onneks nyt niitä saa! :)

   Poista
 13. Onko pilli 4mm? Ajattelin kokeilla minäkin rakentaa vastaavan. Todella kaunis!

  VastaaPoista