Sivut

10.9.2015

LeggarivimmaKesä on tehnyt tehtävänsä. Jalkapohjat ovat parkkiintuneet ulkona paljain jaloin juoksemisesta, hiuksissa on auringon vaalentamia suortuvia ja kaulan poimusta löytyy pinttynyt kestolikaraita. Samaan aikaan kun elämä on ollut ulkona, joku on kutistanut kaikki vaatekaapin vaatteet yhtä kokoa liian pieniksi. Vaatteita siis tarvitaan aamujen viilentyessä, mutta sisälle siirtyminen takkuaa edelleen. Rimakauhua lievittämään nopsaa leggarisurauttelua, joka ei vie liiaksi aikaa ulkoilmaelämältäkään.

Jyväskylän kangaskaupan oma joustocollege muovautui paksummiksi pehmeiksi leggingseiksi, jujuna polviin suoralla tikatut sydämet.

Samaisen kangaskaupan leggings-trikoosta kankaan erilaisilla puolilla leikitellen vähän napakammat leggarit neitokaiselle, joka ei voi sietää lököttäviä housuja. Tummansininen pehmeämpi puoli lienee tarkoitettu oikeaksi puoleksi, mutta kiepsautin kiiltävän nurjan puolen housujen oikeaksi puoleksi kivan farkkustruktuurin vuoksi. Näistä tuli suosikit!


 

Digiprinteistä lisäksi vielä parit perushousut. Tarjoillessani housukattausta neitokaisille vastaanotto oli hyväksyvä, mutta kanta vaatepolitiikkaan edelleen hyvin selkeä: "Nää on ihania, mutta kyllä me silti joskus voidaan haluta jotain kaupastakin!" 'Jotain uutta, jotain itsetehtyä ja jotain kierrätettyä' 
-kombo toimikoon lastenvaatteiden osalta meillä siis jatkossakin.


Kankaat: Jyväskylän kangaskauppa
Kaava: "Ropina" (Ottobre 6/2012)

17 kommenttia:

 1. Kivoja leggareita mukavilla pikku jujuilla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotain piti keksiä jotta löytyi motivaation ommella. Aika hauskat, ja helposti. :)

   Poista
 2. Kyllä tyttösillä on nättejä leggareita nyt! Teidän lastenvaatekombo kuulostaa hyvälle, meillä aika samanlainen. Poika tosin kertoi eskarissa suureen ääneen, että tämäpä paita on ostettu ihan kaupasta. Ilmeisesti vähän liikaa niitä äidin tekemiä :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on ihan sama!! Ostetuista pidetään meteliä, ja varmistetaan että kaikki varmasti ovat nähneet. :) Nyt kun olen keskittynyt muihin ompelujuttuihin ja jättänyt tytöille ompelun vähemmälle, on alkanut vaivihkaa esiintyä kysymyksiä "milloin ompelet meillekin?!" Jes! ;D

   Poista
 3. Ihania legginssejä. Itseläkin alkamassa legginssi urakka. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tsemppiä urakkaan! Onneksi se on nopeaa ja iisiä puuhaa.

   Poista
 4. Kivoja leggareita, noita tarvii aina!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Polvien kulutus on viisvuotiailla melkoista!

   Poista
 5. Käheitä! Ja kauniita! Hienoja! Jee! Miksei kukaan ompele mulle tuollaisia???

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinäpä sen muuten sanoit! Mikä estäis tekemästä aikuisellekin sydänpolvia! <3

   Poista
 6. Ihania leggareita! Leggings-trikoo onkin kivannäköistä farkkumaisuudellaan. Kummasti nuo lapset aina venähtävät pituutta kesän aikana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään tuosta leggaritrikoosta paljon! Seuraavaksi ajattelin kokeilla violettia ja harmaata. :)

   Poista
 7. Ihania leginsejä! Kivoja yksityiskohtia. Nuo sydämet varsinkin on hauskat :)

  VastaaPoista
 8. Todella hienoa leggareita, kivoja ideoita! Liian usein (eli aina...) tulee ommeltua vaan perusleggareita sellaisenaan ilman jippoja ;)

  VastaaPoista
 9. Voi että tuo viimeinen kuva nostaa hymyn huulille; Ihana neiti B!

  VastaaPoista