Sivut

24.9.2015

DIY puolikuumatto

Kun pitkään etsii "jotain vähän erilaista, mustavalkoista mutta ei liian graafista, rentoa mutta ei epäsiistiä ja kuitenkin sellaista kivaa", saattaa joutua etsimään aika pitkään. Tai sitten joutuu päästämään luovuutensa irti.

Yksivärinen puuvillainen räsymatto löytyi kaupan alepinosta. Kangasmaaliin kastetula lantunpalalla painaen syntyi melkoisen suora kopio Ferm Livingin Half Moon -printistä. Onhan se rosoinen ja varsin epätasainen, mutta meille just passeli.

Kuvat napsaisin siivouspäivän yhteydessä kirkkaassa syyspäivässä. Jostain syystä olen alkanut potea rimakauhua mitä tulee valokuvaukseen ja kuvien julkaisuun blogissa. Visio ei kohtaa toteutusta, mutta toistaiseksi en ole ehtinyt paneutua ajatuksella valokuvauksen saloihin. Bloggaamisen rimakauhusta on ollut puhetta blogimaailmassa ennenkin, mutta nyt on ensimmäinen kerta kun itse kurkistan sitä silmästä silmään. Mitä tälle pitäisi tehdä? Kokemuksia?

11 kommenttia:

 1. Hauska idea! Itsellänikin on monta yksiväristä mattoa. Pitäisköhän minunkin...? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kädet kyynärpäitä myöten maaliin vaan! Jos ois ollut ylimääräisiä mattoja, olisin painanut enemmänkin, sen verran koukuttavaa puuhaa! :)

   Poista
 2. Hieno ja rosoisuus on vain plussaa! :)

  Kohtaan rimakauhua juurikin valokuvauksen suhteen about joka toinen kerta, kun yritän kuvata jotain blogiin ja tulos jää kauas visiosta :D Silloin yritän olla vain armelias ja uskotella, ettei tarvitse olla uskomattoman hyvä, koska täydellisyys olisi vallan tylsää.. :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 Olipas lohduttava ajatus! Itse koitan tsempata sillä ajatuksella että jos jätän kuvat joihin en ole täysin tyytyväinen julkaisematta, mulla ei ole sisältöä blogissa pian lainkaan. Että tärkeämpää on tekemisen meininki kuin viimeisen päälle olevat kuvat (jotka toki olisivat tietty plussaa, mut eivät kuitenkaan ehkä välttämättömiä) ;)

   Poista
 3. Hei! Sinulla on ihana blogi, ihania kuvia ja aivan valtavan ihania tekeleitä! Tuokin matto on paljon upeampi kuin esikuvansa! Älä jännitä, jatka vaan loistavaksi havaitulla linjallasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Omani! Olipas kivasti tsempattu. Sait mut hymyilemään. :)

   Poista
 4. Ihana matto! Minä olen aina ihaillut kuviasi. Niissä tulee niin kauniisti käsityösi esille. Joten minun mielestäni ei tarvitse muuttaa mitää. Olen Omanin kanssa samaa mieltä. Mutta kieltämättä itse koen huonoa omatuntoa kännykkäkuvista blogissa ja tiedän talven tullen ja valon vähyyden takia niiden taas huononevan. Mutta pitää vain ajatella bloggauksen olevan mukava harrastus niiden käsitöiden ohella. Nautitaan yhdessä bloggamisesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kivoista sanoistasi Liila! Valon vähyys on ehkä mullakin se joka nyt pistää hiukset harmaantumaan ja saa aikaan toivottomuutta. Käsitöitä valmistuu onneksi tasaiseen tahtiin ja se on se pääasia! Kyllä niitä kuvia ehtii napsia aurinkoisina vapaapäivinä! :)

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Kiitti! Näitä perunapainantajuttujahan on vilissyt kässäpiireissä jo pitkään, ja pakkohan sitä oli päästä soveltamaan. Pottu oli vaan turhan pieni, piti ottaa käyttöön lanttu! :))

   Poista
 6. Matto näyttää todella hyvälle! Epätasainen painojälki sopii siihen hyvin. Kyllä se kuvauksen 'kauheus' on tuttua minullakin. Itsekriittisyys on aina se pahin vastustaja. Minunkin mielestä sinulla on kauniit kuvat ja olen aina ihaillut niiden valoisuutta.

  VastaaPoista