Sivut

27.9.2015

Betonivalaisin
Kun illat pimenevät, tarvitaan valoa. Useita koeversioita (ja kasapäin muodottomia betonimöhkäleitä) myöhemmin sain viimein betonista valetuksi toimivan lampunjalan isolle halogeenipolttimolle. Toimivimmaksi tavaksi valua varten paljastui iso kahden litran maitopurkki, wc-paperihylsy, pieni putkenpätkä sekä iso kasa ilmastointiteippiä. Wc-paperihylsyn jättämä aukko toimii polttimon paikkana, putkenpätkä taas jätti jälkensä johdon kulureittiä varten. Halogeenilamppu ja lampunpidike löytyivät Clas Ohsonilta. Koska en ollut alkuunkaan varma lampun onnistumisesta, jäivät vaihekuvat ottamatta. Onnistumisen riemu on kuitenkin valtava, ja tällä innostuksella uskallan yrittää uudestaankin. Jospa sitten samalla näpsäisisin kuvalliset ohjeet teillekin!

Kuten viimeisestä kuvasta näkyy työhuone on viimein (kolmen vuoden jälkeen, apua sentään) saanut pöytänsä! Se onkin oma lukunsa, lupaan palata asiaan kunhan työtuoliprojekti saadaan päätökseen. Siinä saattaa vierähtää sitten toinen tovi. :)

16 kommenttia:

 1. Tykkään! Saapa nähdä, milloin minä höyrähdän näihin betonitöihin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan! Nää on tosi kivoja tehdä! Tosin, varoituksen sanana, yhdestä säkistä tulee aika paljon kaikenmoista mötikkää pihan kaunistukseksi.. ;)

   Poista
 2. upea idea ja ihana blogi! Piti liittyä lukijaksi :)

  VastaaPoista
 3. Tää on tosi upea! Mäkin kokeilin viime joulun alla betonihommia. Aika huonolla menestyksellä. Tais olla vääränlaista jauhetta tm. kun lohkeili niin pahasti. Mitä sä käytit?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sanna! Jauhe oli muistaakseni Vetonit S30, jossa on hiekka valmiina seassa. S30 on sileämpää ja S100 puolestaan karkeampaa. Jos hiekka puuttuu kokonaan (sellaistakin jauhetta myydään!), valu jää hauraaksi. Syitä voi kyllä olla monia, ja mulle mm. ei koskaan selvinnyt miksi osa tämän kesän valuista murtui ja osa pysyi ehjinä - kuivumisaika ja muoto (laattoja) samat, epäilen että kyseessä on eri seokset ja toisessa erässä on ollut liikaa vettä -> olisi vaatinut pidemmän kuivumisajan. Yllättävän pitkään saa antaa kuivua, ja pitää muistaa sumutella kuivumisen välissäkin lohkeamisen estämiseksi. Toivottavasti seuraavalla kerralla onnistut! Nää on mysteerihommia. :)

   Poista
 4. Ihana oivallus :)

  VastaaPoista
 5. upea! Ja tuo muisti-taulu-ristikko -juttu on myös ihan mahtava. Miten noin siistu työhuone voi olla?!?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Työhuonetta on työstetty pitkään ja hartaasti (toisin sanoen se on ollut viimeinen paikka talossa johon huomio on kiinnitetty), ja siksi ideat ovat kypsyneet aika kauan. "Muistitaulu"ruudukko on muuten polttopuutornin ympärysverkkoa, mikä lie se oikea nimitys onkaan. Metritolkulla kaatopaikalle lähtevää verkkoa, josta sitten nipsaisin osan sisäkäyttöön. :)

   Poista
 6. Hauska! Mulla tulee mieleen Block-valaisin (https://www.finnishdesignshop.fi/valaisimet-poytavalaisimet-block-valaisin-musta-johto-p-853.html).

  VastaaPoista
 7. Rouhean tyylikäs valaisin! Kelpuuttaisin meillekin, on niin hieno :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Helppoo on valaminen, kokeile ihmeessä! Kohta on teilläkin lamppu poikineen! ;)

   Poista
 8. Nyt on täydellinen! Itse olen ihan tohelo, mieheni on ehdottomasti kieltänyt betonityöt kotona. Buu. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vie betonityöt ulos? Ei meilläkään sisälle sovi tuoda mitään jauhetta, saati sitten alkaa sekoittelemaan... :D

   Poista