Sivut

8.3.2015

Duo college

Joskus kuvaaminen vaan lähtee lapasesta. Onneksi sentään ompeluissa pysyy joku roti! Harmaata ja vähän lisää harmaata. Kaava viivoittimella poikki, vaaleaa ylös, tummaa alas. Ajatuksissa oli vähän väljempi ja helmasta hiukan lyhyempi, mutta tulikin napakampi ja edelleen melko pitkä. Toimii, sillä pitkä on selkäkin. Ja koska paita on väljyyksiltään niukahko, ei siitä tullut kovin pahaa pötkylävaatetta, joksi rakas kanssaeläjäni monia omistamiani vaatekappaleita kutsuu. 

Kankaat ja resori Jyväskylän kangaskauppa. Jos en vielä tähän mennessä ole ollut aivan täysin vakuuttunut joustocollegen täydellisyydestä aikuisten vaatteissa, niin nyt olen. Peukku tälle! 

14 kommenttia:

 1. Hauska idea! Ja tosi mukavan näköinen pusero, siis silleen käytössä mukava ja toki mukavan näköinenkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tää on ihana! Valmistumisestaan saakka ollut päällä ihan nonstoppina. :)

   Poista
 2. mun pitäisi kanssa tehdä itselle. mut mä haluun kaikkee sellaisia kaapuja joihin kietoutua.ja joihin sopisi vaikka kaksi kerralla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne kietoutumisjutut on kans aivan ihania! Tykkäisin kovasti, mutta mulla jää ne niin vähälle käytölle käytännöllisyyden vuoksi. On jotenkin haastavaa keksiä jujua näihin perusvaatteisiin, kaikkea kivaa helmallista ja roikkuvaa kyllä vois olla noin muuten! :)

   Poista
 3. Kuitenkin niin pieni juju, mutta kuitenkin tuo paljon ilmettä. Ja helposti toteutettavisssakin. Hieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yksinkertaisuus on välillä jopa haastavakin laji; miten löytää riittävän yksinkertainen mutta kuitenkin mielenkiintoa luova yksityiskohta. Tässä ollaan jo aika lähellä. :) Vielä jos yhdistelis selkeästi eri materiaaleja..

   Poista
 4. Tosi kiva! Näyttää juuri täydellisen malliselta, erityisesti nyynään täällä tuota helmaa. Tosi hyvä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on luottokaava! <3 JTKK:n perusraglanista omille mitoille (selän pituus, vyötärön ja lantion muodot) piirrettynä saa täydellisiä vaatteita. Vielä kun oppis kuosittelemaan alusta saakka itse... =)

   Poista
 5. Harmaa kertaa kaksi sekä kaavan katkaisu toimii hyvin. Pidän tästä paidasta! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmaa oli mun inhokki vielä jokunen aika sitten. Ei uskois, nyt en muuta tekisikään! ;)

   Poista
 6. Aivan täydellinen niin malli kuin kangas valinnatkin! Löytyykö tähän kaavaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suoraa kaavaa ei valitettavasti ole. Kaavan pohjana olen käyttänyt 'Joka tyypin kaavakirja 2':n perusraglanpaidan kaavaa, jota olen muokannut omille mitoilleni sopivammaksi. Olen myös lisännyt etu- ja takakappaleelle sekä hihoihin väljyyttä, jotta kaava soveltuu paremmin collegepaidalle. Pääntiekin on kohdannut rajua käsittelyä suurenemisen muodossa :)

   Poista
 7. Ihanan yksinkertainen, rento - mutta samalla siisti - paita :) Yritin tihrustaa tarkasti: onko helmassa ja hihansuissa resoria vai collegea?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua anteeksi, unohdin tämän kommentin! Hihansuissa ja helmassa on resori! Kokeilin myös collegea, mutta se ei osoittautunut käytössä niin mukavaksi etenkään hihansuiden osalta, joita tykkään kiskoa ylös. :)

   Poista