Sivut

13.12.2013

Pitsipallovalot




Kuten joku on ehkä huomannutkin, poden jonkinasteista pakkomiellettä valaisimiin. Toinen pakkomielteeni on tehdä itse kaikki, minkä vaan ikinä maailmassa pystyy itse tekemään. Kyllähän sen siis arvata saattaa mitä seuraa ihastuksesta Happy lights -pallovalosarjaan. Ihan periaatteesta olisin kyllä valmis hankkimaan alkuperäisenkin tuotteen, tuote on todella järkevästi mietitty ja tuotettu, "mutta kun pitihän sitä päästä kokeilemaan osaisinko sittenkin..!"




Tarvittiin erilaisia pitsinauhoja, reunapitsejä ja jämäpaloja harsomaisesta pitsiverhosta. Kovetteena käytin kangasliimalakkaa (Paverpol), sillä oman kokemukseni mukaan kyseinen kovettaja toimii pitkän ajan saatossa huomattavasti omatekoista liimavesiseosta paremmin ja kovetetut esineet kestävät esim. säilytystä moitteettomasti. Pallojen aihiona on käytetty ilmapalloja, joiden päälle pitsinauhaa on kieputettu yhdessä lakan kanssa. Tarkoituksenani oli tehdä pienimuotoinen ohjekin, mutta Mekkotehtaalta tupsahti sellainen juuri sopivasti. 




Tykkään valoista valtavasti! Erityisen mieluisat näistä tekee tieto siitä, että valmistukseen on käytetty vanhoja rispaantuneita lakanoiden reunapitsejä joista ei olisi ollut enää juuri mihinkään muuhun. Vähän kotikutoisen näköisethän nuo ovat, mutta saavat ollakin. Ja mitä kaikkea ihanaa tällä samalla ajatuksella voisi tehdäkään! 


36 kommenttia:

  1. Mielettömän upeat! Ite oon jemmaillu vanhoja pitsiliinoja isoa varjostinta varten, mutta tää ideahan on melkein kivempi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, se iso pitsivalaisinkin on aivan ihana idea! Pyörittelin sitäkin mielessäni pitkään, mutta sitten jänistin.. =) Vois muuten olla tosi hieno sellainen tämän pallovalon ja sen ison pitsilampun yhdistelmä, kasa isompia palloja roikkumassa kattovalaisimena!

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Nää on niin söpösiä että melkein liiankin siirappisia.. mut saa kai tällai jouluna vähän ollakin? ;)

      Poista
  3. nää on hienot. mä tykkään kun pitsi on sellaista herkkää matskua toisinkuin tavan kangas.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Totta, pitsin olemus on kyllä ihanan herkkä tällaiseen valoleikkiin. Materiaali on myös käsiteltäessä tosi hämäävää, sillä pitsinen ulkomuoto antaa olettaa aivan jotain muuta kuin miltä kova ja liukas lakkapallo tuntuu. :)

      Poista
  4. Jotenkin niin odotin tätä sulta :) Ja toteutus on jälleen ihanempi kuin teollinen versio <3 Siis tykkään!!

    VastaaPoista
  5. Oih ja voih <3 Olin just tilaamaisillani valmiit, mut täytyy kai lähteä pitsinmetsästysreissulle sen sijaan.

    Minna / In The HouZe

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei, nyt menin sekoittamaan sun suunnitemat räpellyksilläni! Pitsinmetsästykseen sellainen vinkki, että jos Tallinnaan on menoa niin Karnaluksilta saa tosi halvalla hyvää reunapitsiä tähän hommaan. :)

      Poista
  6. Siis vau miten hienot, kyllä kelpaa tuossa roikkua! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! Mä ripustin ne nyt tuohon, vaikkakin neitoset käyvät jatkuvasti nykimässä palloja ja vaativat niitä omaan huoneeseensa. Hiukan hirvittää, jos siirrän nuo valot, epäilen ettei niistä ole jouluun mennessä jäljellä mitään. Jos en siirrä, reippaat isänmaantoivot siirtänevät ne omakätisesti. =)

      Poista
  7. Oi kun on hienot! Ja vielä kivammat ne on juuri siksi kun ne on itse tehdyt, vaikka ne kaupan valotkin on kauniit :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, onhan siinä itsetehdyssä aina sellanen oma kiva fiiliksensä. :)

      Poista
  8. Niiiiin kauniit! Nyt vaan toivon, etten ole heittänyt yhtä pitsiverhohässäkkääni pois... Tiedän mitä tekisin sille :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikki kannattaa aina säilyttää.. (toivottavasti mieheni ei käy lukemassa tätä kommenttia, se repii jo hiuksiaan muutenkin mun jemmojen kanssa) ;D

      Poista
  9. Mielettömän ihanat lamput <3 Ottaisin kiljuen meillekin... kunpa olisi aikaa pikkasen enempi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Älä muuta sano - kunpa aikaa olisi enemmän. Aika paljonkin enemmän, jos multa kysytään. ;)

      Poista
  10. Ihanat pallovalot. Ja nuohan voi pitää ympäri vuoden käytössä. Mäkin haluuuun! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, nämä ovat kyllä melkoisen monikäyttöiset!

      Poista
  11. Kauneimmat pallovalot mitä olen nähnyt <3

    VastaaPoista
  12. Kivat!

    Jaan tuon tunteen, että mahd. paljon pitäisi saada tehtyä itse. Mitään ei voisi enää kaupasta ostaa. Mulla vaan ei nykyisin meinaa olla enää yhtään omaa aikaa, joten olen sitten ilman kaikkia ihania koristeita

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sepä se! Ja sitten kun oikeasti alkaa laskemaan kustannuksia mitä syntyy itse tekemisestä, ei siinä useinkaan ihan hirveästi edes jää vähemmälle kuin valmiin ostamisessa.. mutta rakas harrastus on aina rakas harrastus, ja itse tehdyssä on aina sellainen kiva, lämmin tuntu. :) Toivottavasti sinäkin saat omaa aikaa taas pian!

      Poista
  13. Mulla on vaikka mitä vanhoja pitsireunoja tuolla odottamassa, mummin peruja... Miehellekkin jo tän esittelin ja oli samaa mieltä - meille kanssa tällaset! :)
    Kiitos taas hyvästä vinkistä!

    VastaaPoista
  14. Voi kun nämä on kauniit! Olen tehnyt paperinarusta itse vastaavanlaiset, mutta pitääkin ehkä tehdä myös tällaiset <3

    VastaaPoista
  15. Ah, iiihanat valot olet sinäkin tehnyt! Pitsiset ovat olleet omissakin ajatuksissa :) Eksyin blogiisi muutes ekaa kertaa, ja sulla on täällä vaikka mitä kivaa! Hyvää Uutta Vuotta 2014 sinne!

    VastaaPoista