Sivut

15.12.2013

DIY Liljaköynnös -valosarjaPimein vuodenaika vaatii valonsa. Kaipasin olemukseltaan ja käyttötarkoitukseltaan hieman erilaista valosarjaa, ja niinpä muun metalliaskartelun lomassa syntyi ajatus suurista valokukkasista.Valokukat ovat kuin liljoja -  kolme alumiinista veistoksellista terälehteä yhdistettynä kahteen henkäyksen hentoon tyllilehteen. Jos kerron, että liljaköynnös tuli kaikkineen maksamaan noin 7€, uskotteko?


Liljaköynnös - valosarja 

Tarvitset:
      -   tyhjiä alumiinitölkkejä 
      -   ohutta metallilankaa
      -   huonot sakset (älä tylsytä parhaimpiasi!)
      -   pihdit
      -   paksun neulan, naulan tms. terävän piikin
      -   led -valosarjan. Tässä käytetty 10 lampun patterikäyttöistä valosarjaa
      -   valkoista spray-maalia
      -   pienen suikaleen ohutta tylliä • Leikkaa alumiinitölkistä irti kansi ja pohja. Leikkaa jäljelle jäävästä levystä n. 10-15 cm korkeita terälehtiä, kolme kappaletta yhtä kukkaa kohti.

 • Taivuta terälehteä tyvestä pitkittäisuuntaisesti kuvan osoittamalla tavalla. Voit myös "kihartaa" terälehden kärkeä ulospäin. Näin terälehti saa muotonsa.
 • Tee sama kaikille kolmelle terälehdelle. Pistä jokaisen terälehden tyveen neulalla reikä metallilankaa varten.
 • Laita terälehdet nippuun hieman lomittain, pujota metallilanka rei'istä. Asettele, painele ja muotoile kukka haluamaasi asentoon, käytä tarvittaessa apuna pihtejä. Tämä on haastavin vaihe, alumiini halkeaa helposti liian kovan painamisen seuraksena! Kukan tyvi kannattaa muotoilla kapeaksi jotta pystyt kieputtamaan metallilangan tyven ympärille mahdollisimman napakasti. Terälehtien tulisi pysyä paikoillaan heilumatta.  • Kun kaikki kukat ovat valmiit, spraymaalaa ne valkoisiksi. Kannattaa käyttää valmiiksi valkoista pohjustussprayta. Tarttuu paremmin, peittää paremmin. Jälki jää kuitenkin aavistuksen harmahtavan valkoiseksi, joten jos kirkkaan valkoista kaipaa, kannattaa päälle suhauttaa vielä valkoista maalia.
 • Leikkaa tylli n. 15 cm leveäksi suikaleeksi, taita se pitkittäisuunnassa ja prässää kevyesti silitysraudalla voipaperin läpi. Varo liiallista kuumuutta, tylli sulaa nopeasti! Prässäys toimii lehtiruoteena ja antaa samalla ohuelle lehdelle hieman muotoa. Leikkaa tyllistä terälehtiä 2 kpl jokaista kukkaa kohti.
 • Pujota led-valo kukan tyveen, asettele tyllilehdet päälle. Kieputa yhteen ohuella metallilangalla.
Kukkien kasaaminen vaatii kärsivällisyyttä ja hyviä hermoja, mutta se kannattaa. Lopputulos on kaiken vaivan arvoinen!


16 kommenttia:

 1. Kauniit! Näyttää siltä, että tölkeistä löytyy piilevää potenttiaalia sille ken jaksaa työstää. :)

  VastaaPoista
 2. Wau! Todella kaunista kierrätystä!

  VastaaPoista
 3. Kiitos ohjeesta. Kaunis on lopputulos!

  VastaaPoista
 4. Aina henki salpautuu kun postaat näitä ihania valaisimia.

  VastaaPoista
 5. Jos minulla olisi kärsivällisyyttä ja hyviä hermoja niin ihan varmasti tekisin, huisin kaunis! :)
  Ihanaa joulun aikaa sinne!

  VastaaPoista
 6. Ihan huippu idea!niiiiin kauniit!tunnelmallista joulua!t.peppi pikku-kettunen

  VastaaPoista
 7. Todella kauniit, kuten aikaisemmatkin samalla tekniikalla tehdyt!!
  Saanko kysyä, minkä merkkistä spraymaalia käytät? Ajattelin maalata metallisen suht arvokkaan valaisimen, joka on liian kiiltävä omaan makuun. Mutta pelkään laittavani sen pilalle jos maali ei tartukkaan kunnolla. Tuon maalin jälki näyttäisi juuri sopivalta :)

  VastaaPoista
 8. Ihanat! Oikein keijukaisvalot. Meitä yhdistää siis tämä DIY valaisinteema VOIMAKKAASTI. Ne on ovat myös minun heikkous :D

  VastaaPoista
 9. Aivan ihana!! Kävin jo aiemmin katselemassa sinun DIY-juttujasi ja olet kyllä taitava ja kekseliäs. Hyppään mukaan. Liisa P

  VastaaPoista