Sivut

10.11.2013

Hattarakekkerit


Viljamin puodin Hattarakekkerit -trikoo veti maton jalkojen alta välittömästi. Aivan ihana kuosi, erilainen kuin mitä lastenkuosit aika usein kangaskauppojen hyllyillä ovat. Onhan se hempeää, mutta kyllä näille kolmevuotiaille neitokaisille saa ollakin. Vaikka ihastuinkin kuosiin täysillä, nuukailin oston kanssa ja tilasin vain yhden korkeuden. Takakappaleet ja toiset hihat kierrätin vanhoista vähällä käytöllä olleista trikootopeistani. Takakappaleille hypähtivät sekä pingviini että pesukarhu, sävy sävyyn tietenkin. Paitojen tekniset tiedot ovat jälleen sitä samaa - kaava oma sovellus perusraglanista, koko 104/110 cm. 
Aika usein minulta kysellään miten saan lapset onnistumaan kuvissa niin hyvin. Eihän se aina onnistu vaikka mitä tekisi, mutta kuten kuvastakin näkyy, lahjonta toimii meillä aika hyvin. Tarkalla yksityisyyttä suojaavalla rajauksella saa oikein kätevästi hassahtaneen ilmeen kuvatkin käyttöön, jos kuva vaan muuten on ilmettä lukuunottamatta terävä ja hyvä. Ja sitten kun on niitä päiviä jolloin mikään ei käy, niin silloin on turha edes yrittää. Nyt on kyllä muutenkin menossa sellainen vaihe että äiti on ihan tyhmä kun se aina kuvaa. Niin joo, ja kuvien määrähän on kyllä lähes ratkaisevin tekijä - yhtä onnistunutta kohti saatan napata 15-20 epäonnistunutta kuvaa. Siinä sitä on sitten ruotimista.. 


11 kommenttia:

 1. Kuulostaa tutulta! Onneksi nykyään on sentään digikamerat, ettei tarvitse kaikkia epäonnistuneita teettää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanopa muuta! Ja onneksi tekniikka on jo sen verran kehittynyttä että vähän vähäisemmässäkin valossa tulee kohtuullisen tolkullisia kuvia, jos nyt ei ihan pimeimpään vuorokauden aikaan yritä kuvata. :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Niin on, melkoiset karkkivärit! Neitokaiset kyllä kysyivät paidat nähtyään että onko ne yöpaitoja. Taitaa olla aavistuksen liian hempukat, mutta menköön tämän kerran. :)

   Poista
 3. Mielettömän kauniita kuvia ihanista vaatteista ja kauniista lapsista <3

  VastaaPoista
 4. Ihana blogi! Ilolla jatkan seuraamista lukijana.

  VastaaPoista
 5. Tosi kivat kuosit ja fiksusti yhdistit yksiväriseen, ei tule liian paljon kuviota silmille! Mainiot mallineidit, hyvin olet selvinnyt suostuttelijan ja kuvaajan yhdistelmätyöstä :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Josku selviydyn paremmin, joskus vähän vähemmän hyvin.. ;)

   Poista
 6. Mahtavat setit! Niin ihanat väriyhdistelmät :) Mietin että miten saat noin nätisti ja huomaamattomasti noista kuvista kasvot rajattua pois, ilman että itse kuva kärsii. Mutta sitten hokasin, että tyttöjen kasvothan ovat suunnilleen samalla korkeudella. Meillä kun laittaa 2- ja 4-vuotiaan penkille rinnakkain, niin siinpä onkin rajaaminen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta joo! :D Voi olla hitusen haastavaa rajata niin erikokoisia neitosia! Sun pitää laittaa koroke sen pikkusisaruksen pepun alle.. ;)

   Poista