Sivut

27.10.2013

Tuolirakkautta
Voiko huonekaluun rakastua? Jos voi, niin sitten tämä todella on rakkautta!Kaikki lähti liikkeelle työtuolin puutteesta. Mulla on suhteita erittäin hyvään romudiileriin (kuulostipa tylyltä kuvaukselta, anteeksi!), jonka kautta sain käsittelyyni tämän -jälleen kerran- roskalavatuomion saaneen työtuolin. Eikä ihan minkä tahansa tuolin, istuinosan pohjasta löysin ilokseni Martelan tarran.
Purin tuolin osiin; revin muovireunukset irti, nypin satapäin niittejä, rapsutin liimattua vaahtomuovia, hioin ja pesin. Sitten tuli päättämättömyys - jättääkö tuoli puunväriseksi ilman käsittelyä vai laittaisiko pintaan värin. Ja jos, niin minkä? Päättämättömyyden aikana ekologinen omatunto alkoi kolkuttaa ja päätin käyttää tuolin kunnostukseen vain taloudesta jo valmiiksi löytyviä materiaaleja. 

Tuolin metalliosat on maalattu sinkkispraylla. Istuinosat maalasin useaan kertaan kevyesti hiertämällä, harkinnan päätteeksi väriksi valikoitui valkoinen.

Nyt on työtuoli, ihanuus! Vaneri on osittain halkeillut ja kiinnikkeiden metalliosatkin näkyvät pehmuisteiden poiston jälkeen, mutta se ei haittaa. Tuoli on kaikessa puutteellisuudessaan täydellinen! Puuttuu enää työpöytä, oikeastaan koko työhuone tarvitsisi kevyttä ravistelua ja muodonmuutosta. Suunnitelmia kyllä on, pitäisi vain tarttua toimeen. Innostuspuuskaa odotellessa tuoli saa palvella ompelupajassa. Nähtäväksi jää maltanko luopua siitä koskaan!


10 kommenttia:

 1. Kaunis tuoli! Kyllä varmasti kelpaa istuskella :)

  VastaaPoista
 2. Hieno tuoli! Juurikin samanmoinen (paitsi pyörät alla) odottaa varastossa kaatopaikalle menoa.Melkein tekis mieli kokeilla jotain samanmoista... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilman muuta kokeilemaan vaan! Vinkkinä, kannattaa mieluummin käyttää vahaa kuin maalia, kestää paremmin ilmankosteuden muutoksia sisätiloissakin. Tuo maalipinta ei toimi ihan niin kuin toivoin.

   Poista
 3. Löysinpäs kivan blogin:) Sinulla on hienoja ideoita ja toteutuksia, joita jään mielenkiinnolla seuraamaan.

  VastaaPoista
 4. Kiva juttu ja blogi - seuraan jatkossakin

  VastaaPoista