Sivut

29.10.2013

Kummityttö pienoinenOlen ollut onnekas. Sain toisen kummitytön tämän ihanan tyttölauman - omien neitokaisten ja lähes samanikäisen kummityttösen- jatkoksi. Tää täti on aivan onnessaan - mekkoja, mekkoja, tunikoita ja mekkoja! Ja nyt myös pieniä, kirppukokoisia mekkoja!
Ensi-innostuksessani ompelin puuvillaisen söpöstelymekon koossa 56/62 cm. Helmaa pidensin hiukan jotta mekon käyttöikä olisi aavistuksen pitempi. Kaava on oma sovellus mekkotehtaan Orelmasta. Niskaan sijoitettavan napin sijaan tein mekon etuosaan hihan ja etukappaleen saumakohtaan halkion pukemista helpottamaan. Halkion saa solmittua kiinni rusetilla.Ja kun vauhtiin pääsin (pienet mekot syntyvät niin nopeasti!), ompelin mekon kaveriksi Peppiessun koossa 62 cm. Kuva hämää, ei tuo helma oikeasti ole noin vino, ja silitysraudan jäljetkin hävisivät pienen harjauksen jälkeen. Tuliaisiksi pieni sai vielä kaksi torkkupeittoa. Nämä olivat tilaustöitä kummityttösen äidiltä, jotka lupasin ommella jo kauan ennen vauvan syntymää. Syksyvauvalle kärpässieniä, tietenkin, ja vuoritus suloisen pinkillä velourilla. Kuinkas muutenkaan! Kankaat Kestovaippakaupasta.
Melkoinen paketti! Pyytelin kummivauvan äidiltä jo etukäteen anteeksi mekkoinnostustani - eihän ne hörhelöt ole kovin käteviä ihan pienten kanssa, mutta en vaan voinut vastustaa kiusausta! Ei kuulemma haittaa, mutta katsotaan miten käy jos mekkoja kolahtelee postiluukusta jokaisen merkkipäivän kohdalla... ;)

10 kommenttia:

 1. ihania! Mäkinhaluan kummityttöjä, kun omat alkavat kasvaa jo pois mekoista.

  VastaaPoista
 2. Kuule, me otamme vastaan joka ikisen mekon <3 On nämä sun tekemät vaan niin ihania! Ja kun kolmen pojan jälkeen saan vihdoin mekkoja tälle rinsessalle pukea - ihanaa :) Ja kiitos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi että, kiva kuulla! Eiköhän niitä mekkoja tipu säännölliseen tahtiin - kunhan nyt vielä se nimi saadaan neitoselle niin tiedetään muut merkkipäivät. ;)

   Poista
 3. On niin nättejä kaikki! Ja tuttua tuo peppiessun kangas, olen itsekin siitä mekkosen ommellut joskus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on aika kivaa kangasta! Sain sen kangasvaihtarina joskus jostain, aika ihanaa. :)

   Poista
 4. Erittäin ihana paketti! Onhan ihana kun on selvä syy miksi voi ihania söpömekkoja tehdä, eihän niitä voi olla koskaan liikaa:)

  VastaaPoista