Sivut

24.7.2013

Neitokaisten tupa sisäpuoleltaToissapäivänä esittelin yhden kesän isoimmista käsityöprojekteista ulkopuolelta, kurkistettaiskos tänään sisäpuolelle? Jos mökin ulkopuolella noudatettiin tiukasti linjaa ettei mitään uutta hankita, vielä tiukemmin siinä pysyttiin sisäpuolen "sisustusta" tehdessä.Leikkimökin entinen omistaja oli maalannut aikanaan mökin sekä ulko- että sisäpuolelta valkoiseksi, joten sisäseinille ei tarvinnut tehdä mitään. Jotain pientä seinät kuitenkin kaipasivat. Joku ehkä muistaa vielä kaksi satupuuta jotka taannoin taiteilin? Ylijääneistä lehdistä liimailtiin neitosten kanssa seinälle kukkia, varret maalasin hennon harmaalla.Verho on ommeltu ylijäämäkankaista sekin, väleihin laitoin pitsejä somisteeksi. Ylisöpö ja romanttinen rullakappa sopii leikkimökkiin hauskasti. Sen verran halusin verhon kanssa prassailla että ompelin siihen tarranauhaa (ylijäämää nämäkin kuten eripariväreistä voi päätellä), näin verho on vaihdettavissa jos niin halutaan. Tuo verholista on musta kaikista hauskin esimerkki jemmaamisesta- ei kannata heittää pois edes puutavaratoimituksessa lautojen välissä ollutta ohutta rimaa, sillä siitä voi tulevaisuudessa tehdä vaikka verholistan! Rakas kanssaeläjäni nikkaroi kauniin aitalaudan pätkistä neitosille pöydän ja pöydän yläpuolelle hyllyn aarteille. Tuolit ovat erään koulun vintiltä, kaatopaikalle menevästä kuormasta pelastettu. Tuolien istuinlaudat olivat rikki, mutta liimauksella ja parilla tukevoittavalla ruuvilla tuolit ovat taas hyvinkin käyttökelpoiset. Niille ei tehdä mitään, mahtava tuo alkuperäinen väri!Mökillä käydessäni raahasin sieltä vanhan räsymaton mukanani kotiin. Onhan se jo parhaimmat päivänsä nähnyt, mutta toimii oikein hienosti leikkimökissä. Pitkästä matosta sai kätevästi kaksi lyhyempää mattoa leikkaamalla maton puolesta välistä poikki, purkamalla kudosta ja solmimalla loimilangat uudelleen. Nyt jaksavat pienetkin emännät tomuuttaa mattojaan eikä tarvitse riidellä kenen vuoro nyt on siivota. (Miksi tästä asiasta ei riidellä sisällä kotona?!)Huilitaukoja varten tarvittiin lisäksi sohva. Sohva on jämälankuista sekin, samaan tyyliin toteutettu kuin lankkupöytä. Sohvan runko on parikymmentä senttiä korkea, 125 cm pitkä ja 40 cm syvä, joten siinä mahtuu kaksi pientä leikkijää huilaamaan hyvinkin sopuisasti. Ja mahtuu siihen tarvittaessa isompikin oikaisemaan.. Hankin paikallisesta kierrätyskeskuksesta muutamalla erolla käytetyn vaahtomuovipatjan josta leikkasin pari määrämittaista patjaa. Patjat on päällystetty vanhalla lakanalla, vanhalla verholla ja vanhalla pöytäliinalla. Seinälle pääsi naulakko, joka ei ollut vielä löytänyt paikkaansa sisätiloista. Kattoon ripustin viirinauhan, joka on identtinen kummitytölle tehdystä nauhasta - tuli aikanaan leikattua vahingossa tuplasti liikaa niitäkin lippusia. 

Varsinainen jämien jämävarasto, vaan onpa samalla aika rakas ja mieluinen leikkipaikka neitosille. Kun nyt vaan tulis niitä lämpimiä kesäöitä, tupaan voisi melkein mennä yöretkelle!20 kommenttia:

 1. Aivan älyttömän ihana! Tuolla tulee varmasti sopuisat leikit. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noo, leikit kyllä, sopuisat kun sille päälle sattuu! ;)

   Poista
 2. Ihana pikku mökki. Kyllä nyt neitosten kelpaa! Ihanaa kun on noin taitava äiti. Minä seuraan innolla sinun uusia kokeiluja ja mahtavia tuotoksia, Kiitos kun saan olla osa tätä ihanuutta! Ja voi upeus mitä kierrätystä! Olet sinä kyllä kekseliäs!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi sua Satu! Kiva että seuraat ja välillä jätät jäljen käynnistäsi. :)

   Poista
 3. Ihanan näköinen leikkimökki siellä kertakaikkiaan ja ei uskoisi mistään sisällä olevista sisustusjutuista, että ovat "jämiä". Ihan yhtä hyvin voisivat olla juuri sinne vaivalle etsittyjä :) Kaunista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, sitä minäkin ihmettelin. :) Toisaalta, jämävarasto on aikamoinen, joten kyllä sieltä yhteensointuvia juttujakin (ja paljon ei-niin sointuvaa) löytyy. ;)

   Poista
 4. Söpö mökki sisältäkin! Onnea uuteen tupaan :)

  VastaaPoista
 5. Ihana mökki! Verho on supernätti :)Meidänkin on tarkotus tehdä tyttärelle ensi kesänä oma leikkimökki, en malta odottaa että sitä pääsee sisustamaan! Ideoita on pää pullollaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö ookkin ihanaa! Ja näissä leikkimökeissä on parasta se, että sinne voi hassutella, hullutella ja tehdä vähän rennommalla kädellä fiiliksen mukaan vailla kovin viimeisteltyjä suunnitelmia. Sisätiloihin ei ihan niin vapaasti uskalla luoda. =)

   Poista
 6. no kyllä kelpää leikkiä, tosi kiva!!!

  VastaaPoista
 7. Kaunista ja raikasta! Ei lainkaan jämäfiilis! :)

  VastaaPoista
 8. Onpa raikas sisutus :) Leikkimökistä mäkin niin haaveilen! Jospa sellasen ehtis saada, ennen kun tytöt kasvaa isoiksi. Tuo sohva on kyllä tosi makee! Oon kans kovasti ihastunut kaikkeen pyörillä olevaan. Ihanaa kesänjatkoa teidän perheelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Etteköhän te ehdi! Leikkimökin ikä tytöillä on kuitenkin yli kymmenen vuotta! Ensin pitkään leikeissä, sitten kavereitten kanssa supatteluun ja isompana siellä voi vielä yöpyäkin. :) Mäkin tykkään teollisuuspyöristä! Meillä ei vaan rakas kanssaeläjä ihan aina ymmärrä pyörien tarkoitusta, mutta tartteeko aina kaikella tarkoitusta ollakaan? ;)

   Poista