Sivut

7.4.2013

Muistitaulu


Reilu vuosi sitten tein useampia liitutauluja vanhoihin taulunkehyksiin. Vanhoista kehyksistä syntyi myös tapetoitu magneettitaulu. Ajatuksiin jäi kuitenkin kaivelemaan reilusti isompi taulu joka voisi toimia sekä magneetti- että liitutauluna ja olla selkeästi osa sisustusta. 
Kirpputoreilta ja kierrätyskeskuksista ei löytynyt sopivaa kehystä tuunattavaksi, joten painuin varastoon ja kaivoin jälleen esiin listoituksesta ylijääneet listanpätkät. Taulun taustana on 3mm paksua vanerilevyä, joka on maalattu ensin kolmeen kertaan magneettimaalilla ja viimeistelty lopuksi ohuella liitutaulumaalikerroksella.
Ja muistitauluhan on tosiaan ihanan iso, kooltaan 80 x 120 cm. Tykkään valtavasti! Mukavaa särmää kaiken vaaleuden ja yksinkertaisuuden keskelle. Muistitaulunhan olisi aivan hyvin voinut toteuttaa suoraan seinään maalaamallakin ja ruuvata peitelistat kiertämään suoraan maalattua aluetta. En kuitenkaan rohjennut, sillä vaikka muistitaulu onkin nyt propattu kaikista neljästä nurkasta seinään kiinni, on jäljet silti tarvittaessa  (mielen muuttuessa) helpompi piilottaa kuin hioa ja maalata koko seinä uusiksi. 
Lopuksi pieni yksityiskohta - valkoiset pyykkipoikamagneetit. Spraymaalia, kaksikomponenttiliimaa ja supermagneetteja. Pysyy paksumpikin nippu paperia vaivatta kiinni magneettitaulussa!


14 kommenttia:

 1. Tästä tuli kyllä todella kaunis ja onnistunut! Antaa nimenomaan mukavasti särmää tuohon seinälle ja katopas miten mukavasti leivinuunin luukku ja magneettimaali toistavat värimaailmaa :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tykkään itsekin! Meillä tämä sisustus nivoutuu korostusvärien puolesta nimenomaan linjalle "jos et voi piilottaa sitä, korosta sitä - tai ainakin sulauta se ympäristöön!". ;) Tästä esimerkkinä tv:n ja kellon yhteensopivuus, ja nyt tämä leivinuunin luukku, uunin luukku (toisella puolella keittiötä) yhdistettynä tuohon magneettitauluun. Sillä vaikka mitä sanotaan, niin eihän tuo leivinuunin valurautainen luukku mikään kovin esteettinen ole, perinteinen kylläkin.

   Poista
 2. Annukka, sinä ryökäle. Palkkaan sut meille sisustussuunnittelijaksi <3 Tämä on ihana, kuten koko teidän kotikin, päättelisin. Mä vietän monta unetonta yötä tätä blogia lukiessa aina, kun etsin sisustusinspiraatioita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heidi! <3 Sain niin hyvät naurut! Lupaan että teen tässä kevään/alkukesän mittaan jonkin pienen TSI-koti-sisustus -kurkistus -jutun, ei sunkaan tartte viettää unettomia öitä kahlatessa kaikkia postauksia lävitse! ;)

   Poista
 3. Onpa huippuhyvä idea! Meillä olis vanha taulunkehys, joka olis juurikin passeli tuota tarkoitusta varten. En vaan keksi sille oikein mitään järkevää paikkaa, kun meillä keittiössä seinäpintaa on niin vähän. Täytyy pistää tämä idea korvan taakse, jos joskus keksin taululle paikan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanhan taulunkehyksen käyttäminen on helpompaa ja nopeampaakin, ja jos taulu itsessään ei ole kanvaasille maalattu, pohjalevynkin saa suoraan käyttöön. :) Voithan tehdä jo taulun valmiiksi, aika kivoja nuo liitutaulut on esim. lipastojen päällä seinään nojatessakin. Helppo sitten siirrellä ja mallailla mihin sopis parhaiten. :)

   Poista
 4. Niin hieno! Heti alkoi pääkopassa raksuttaa, liitutaulumaalia olisi vielä vähän jäljellä... :)

  VastaaPoista
 5. kiitos taas aivan huippukätevästä ideasta!

  VastaaPoista
 6. Tämä on hieno! Haluaisin meillä myös samanlaisen.. :)

  VastaaPoista
 7. Blogissani tunnustus sinulle :) Kiitos kivasta blogistasi!

  VastaaPoista
 8. ONpa mainion kokoinen ja näyttää hyvältä tuossa. Kiva idea :)

  VastaaPoista