Sivut

17.4.2013

Keltaisen (epäonnistunut) vallankumous!
Pinkki on kulkenut kevätvärinäni vuodesta toiseen. Jo viime keväänä ihastuin kuitenkin myös keltaiseen, ja tänä keväänä kun sitä alkoi tunkea postiluukusta sisustusliikkeiden mainosten muodossa ja kangaskaupassakin törmäilin jatkuvasti ihaniin keltaisen sävyihin, päätin antaa ihastukselleni periksi.
Ompelin pari keltaista, valkoisen ja mustan tyynynpäällisen. Ihan kiva, mutta. Ei tuntunut omalta. Tyynykasa seikkaili huoneesta toiseen, kolmen viikon ajan yritin totutella ihanan pirteisiin keltaisiin. Sitten luovutin. Kaivoin kangasvarastoista jemmaan ostettua Finlaysonin Taimia, ostin kaveriksi Eurokankaasta pinkkiä paksua puuvillasekoitetta ja ompelin uudet tyynynpäälliset.
Paljon parempi, vaikka ihana tuo keltainenkin oli. Tulipahan jälleen havaittua että oma linja, paras linja. Tyynyepisodin myötä sain vihdoin pisteen myös hiljaiselle vatvomiselle jota olen käynyt mm. hyvin yksinkertaisten, vaaleiden ja skandinaavisen perinteisten sisustusvalintojeni - värien, materiaalien, muiden ratkaisujen- kanssa. Luovuus tarvitsee näköjään rauhallisuutta ja eleettömyyttä, ja tilan luonne pitää olla muokattavissa yhdellä pyörähdyksellä - olkoon se sitten vaikka niiden sohvatyynyjen äkäinen kärräys komeroon. 
...mutta mitä jos ihan vähän vaan ujuttelis keltaista pinkin sekaan? Psst! Tarvitaanko ohjetta vetoketjullisen tyynynpäällisen superhelppoon ompeluun? 20 kommenttia:

 1. Keltaista en minäkään pysty istuttamaan kotiini, mutta tuo pinkki-lila -yhdistelmä näyttää herkulliselta :)
  Sulla on tuo makee lamppu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö oo jännä juttu tuo keltainen! Ei kertakaikkiaan istu, vaikka ihana muuten onkin. Rakennusvaiheessa leikittelin ajatuksella lastenhuoneen sitruunankeltaisesta seinästä, mutta ei meille, ei vaikka se kuinka ihanan raikas ja pirteä olisikin. Suutari pysyköön lestissään, ja mitä näitä muita latteuksia nyt olikaan. =) Tuo lamppu on ihana! En tiedä mistä se kertoo, mutta lasten eka kommentti lampun nähdessään oli "äiti, isi on askarrellut hienon lampun!". Jeps, isihän se on askarrellut... =)

   Poista
 2. Täällä vaaleanpunaisen ystävä :-)
  Keltaine on niin hellitseva, tai jotain....ei meille sopiva.
  Helpot ohjeet ovat aina hyvästä :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hallitseva kuvaa keltaista hyvin! Pirteä, mutta hallitseva.

   Poista
 3. Ohjetta kaipailen myös :) Mä tykkään vaaleanpunaisesta yli kaiken, pinkit Finlaysonin tyynynpäälliset ovat varastossa, sillä yllättäen keltainen yrittää valloittaa olohuoneemme :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teilläkin! Se on nyt joku virus, ihan selvästi! ;)

   Poista
 4. NO KYLLÄ TARVITAAN!
  Keltainen on jossain kiva, MUTTA en mäkään siitä kodissani tykkää. En ole kyllä koittanutkaan :)
  Pinkki on aina kiva! Minttu kiinnostais kans kovasti...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooo, sä olet trendien harjalla kun minttua mietit! Se on vähän liian pelottava mulle, mieluusti kyllä muiden tuotoksissa sitä katselen. :) Bloggaahan sit jos ja kun sitä minttua teille ilmestyy!

   Poista
 5. Keltainen sopii hienosti tuonne pinkin sekaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, piristää kieltämättä kokonaisuutta. :)

   Poista
 6. Kaunista ja kyllä noi pinkit sopii tosi hyvin sohvalle mutta keltainen on kiva piristeväri välissä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pieni aurinko. :) Onneksi sisustaminen ei tässä taloudessa ole kovin vakavaa, neitoset nimittäin kuljettelevat ja yhdistelevät tyynyjä hyvinkin ennakkoluulottomasti.. =)

   Poista
 7. Miusta keltainen on kaunista. Kyllähän se varmasti voi oudolta tuntua aluksi, kun sisustaa itselle tuntemattomammalla värillä, mutta sanoisin, että kyllä silmä siihen lopulta tottuisi. :) Ohje olisi kiva! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, viisaita sanoja. Omalla kohdallani kyse taitaa olla ehkä enemmänkin taistosta itseni kanssa, haluanko antaa keltaiselle periksi. :)

   Poista
 8. Ohjetta kehiin vaan!! :)
  Olin kuule huomenna just menossa hakemaan keltaista kangaskaupasta.. tosin ihan muihin juttuihin, mutta jotenki se alkaa minuakin tykästyttämään. Monivärisyys on parasvärisyys. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on se virus nimeltä keltainen, sieltä se hiipii koteihimme ihan vaivihkaa.. ;)

   Poista
 9. Kuin myös liityin lukijaksesi, tämä blogi on pullollaan kaikkea inspiroivaa. Olet tosi taitava! Ollaan kuulolla :)

  VastaaPoista