Sivut

14.3.2013

KevätRiinetRäystäät tippuvat vettä, aurinko pilkahtelee ja ilmassa tuoksuu kevät. Mekkotehtaan kirjaa selailtuani innostuin penkomaan kangaslaatikoita, ja niin syntyi kaksi prinsessamekkoa.
Mekot ovat Mekkotehtaan Riine -kaavalla ommeltuja, koko 98/104 cm. Ohjeeksi oli annettu että tyköistuvamman mekosta saa tekemällä yläosasta yhtä kokoa pienemmän. En kuitenkaan uskaltanut sillä koot 86/92 on meillä sivuutettu jo kauan kauan sitten. No, olisi ehkä pitänyt, sillä nyt mekkoset ovat väljät. Toisaalta kevään ensimmäiset juhlat näillä juhlitaan jo pääsiäisenä, joten alle tarvitaan joka tapauksessa pitkähihaista paitaa ja väljyys on toivottua.
Ylpeänä voin todeta kankaiden olevan jälleen pelkkiä jämiä ja varastojen aarteita! Keltaisesta mekosta löytyy tähteitä mm. kevättakin vuoresta ja tilkkupeittojen taustakankaista, jotka jo sinänsä ovat kierrätettyjä, vanhoja ihania lakanoita. Pinkistä mekosta löytyy niinikään tilkkupeittojen jämiä, vanhaa pöytäliinaa ja jopa mummin vanhaa kauluspaitaa. Ja kangasvuoret ne vaan hupenevat hupenemistaan! 

26 kommenttia:

 1. Kauniita mekkoja! Itse uskaltauduin tekemään 104 käyttävälle 86/92 kaavalla. Arvelin sen muuten olevan aivan hirvittävä teltta. Ja täytyy sanoa, että muutaman sentin kavensin helmakappaleita molemmista reunoista siitäkin huolimatta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti fiksu ratkaisu! Saa nähdä, täytyy ehkä ommella vielä toiset tyköistuvammat mekkoset... :)

   Poista
 2. Aivan uskomattoman ihanat!! :) Toi pinkki varsinkin on ihan mieletön. :)

  VastaaPoista
 3. Blogin nimen mukaan aurinkoiset mekot.

  VastaaPoista
 4. Mahtavat mekot! Takkioperaation jälkeen mun pitääki keskittyä kesämekkoihin ;) onhan meillä kaksi rinsessaakin talossa niin niitähän tarvitaan iiiso kasa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih, sulla on jo takkioperaatio selätetty! Mulla olis se vielä kahteen otteeseen edessä, motivaatio on aika vähäinen mutta tarve puolestaan huutava. Mekko-ompelu ois vaan niin paljon kivempaa. :)

   Poista
 5. Aivan ihanat ja niin kevään väriset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kevät on parasta aikaa, sen kunniaksi sas ollakin karkkista ja kirkasta. :)

   Poista
 6. Todella kauniit mekot, aivan ihastuttavista kankaista! :)

  VastaaPoista
 7. Oijoijoi, aivan ihanat, aurinkoiset mekot!!! Nyt täytyy mennä kaivamaan omakin Mekkotehdas talviuniltaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, johan se on maaliskuu ja räystäät alkavat tiputtaa! :)

   Poista
 8. Siis ihanan aurinkoiset! Mitkä värit! siis ihmeellisen ihania tilkkuja sinulla! En malta odottaa seuraavaa blogi päivitystä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Malta Satu hetki, kamerassa on purkamatta kuva jos toinenkin, ja puolivalmiinakin on vaikka mitä! :)

   Poista
 9. Toi taivas kuinka ihanat nää on! Mä oon muutenkin todella hullaantunut näistä sun ihanista ompeluksista! Tulen ehdottomasti toistekin, joten klikkaan itseni heti lukijaksi! :) Saa tulla kurkkaamaan myös minun käsityöblogiani osoitteessa http://suppiksen.blogspot.fi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi hassu, kiva kuulla että löysit tänne ja että viihdyt! Mäpäs tuun vierailulle heti samantien! :)

   Poista