Sivut

13.1.2013

Maalaustelineestä tripodiksi
Tarpeettomaksi jäänyt maalausteline pääsi hyötykäyttöön kun bongasin Pari ovea -blogista maalaustelineestä tehdyn tripod-valaisimen. Nerokas idea, juuri sellainen joka pääsi toteutettavaksi sellaisenaan. Ja mikä ihaninta, rakas vanha maalausteline sai jatkoaikaa kodissamme! Maalaaminenhan on ollut mulle rakas harrastus, mutta sattuneesta syystä jäänyt nykyään harmillisen vähäiseksi.
Yllä näkyvä maalausteline on maalattu sinkkispraylla, siihen on kiinnitetty johto, lampunpidike ja polttimo, ja lopuksi varjostin. Varjostin on IKEAsta.
Tämä tripod-valaisin on hyvä esimerkki uskomattoman kärsivällisestä kanssaeläjästäni - maalausteline pyöri nurkissa ensin sellaisenaan vuosia, sen jälkeen kuukausitolkulla maalattuna. Sitten raahasin kotiin kasan sähkötarvikkeita ja pyysin miestä asentamaan osat paikoilleen. Ilman mukinoita hetken päätään raavittuaan kaivoi tuo esille porakoneen ja kävi toimeen, ja miten hieno tuli! Ja parempikin etten itse yrittänyt, sillä vaikka uskottavuusongelmista olen rauta- yms. kaupoissa asioidessani ennenkin kärsinyt, niin nyt oli ensimmäinen kerta kun perään huudeltiin "Olethan sitten varovainen!" Ei tainnut myyjä luottaa että tietäisin mitä olin sähkötarvikkeiden kanssa tekemässä..

11 kommenttia:

 1. Hieno tuli, hyvä sinä! Ihanan värinenkin vielä:)

  VastaaPoista
 2. Tästä tehdään kopio! Varastosta löytyy maalausteline, jonka täti aikoinaan osti siinä toivossa, että tästä tytöstä tulisi taiteilija. Nyt saa sekin käyttöä ja pois vanhempieni nurkista pyörimästä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tekipä täti siis palveluksen, vaikka ei ehkä ihan siinä mielessä missä itse oli sitä kaavaillut. ;) Onnistunutta tuunausta sulle! :)

   Poista
 3. Annukka, aivan ihana lamppu! Tämän tyyppistä olen itsekin haaveillut meille...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Linne! Siitä vaan maalaustelinettä tuusaamaan.. =) Tai sitten kauppaan. Tosin ne on kyllä pääpiirteissään aikalailla hinnoissaan, ainakin mitä muutamassa paikassa täällä katselin.

   Poista
 4. Aivan mieletön lamppu, ihana tuo sinkkispray-pinta. Mulla myös vanha tripod, kamerajalusta, josta olisi aikomus tuunata valaisin. Mistä muuten hankit sähkötarvikkeet, vinkkiä?

  VastaaPoista