Sivut

21.1.2013

Kollaasi
Muutto opettaa yksilöstä paljon asioita. Pakatessa ja purkaessa voi mm. selvitä, että tiedostamattaan hamstraa tietyntyyppisiä asioita, kuten nyt vaikka valokuvakehyksiä. Uudenvuodenlupauksen kolkutellessa takaraivossani (lupaan kuluttaa materiaalivarastojani pienemmiksi) päätin tyhjentää varastosta hyllytilaa ja saattaa sekalaisen kehyskasan hyötykäyttöön.Valkoista kalustemaalia, pieni nokare mustaa akryylimaalia, sivellin, tela ja aikaa. Sillä reseptillä syntyi riemukkaan sekalaisesta kasasta kehyksiä kiva yhtenäinen kokonaisuus. Muutama hassunvärinen paspiskin sai telalla vaaleanharmaan maalikerroksen ylleen, ja tuo näin kevyttä syvyyttä muuten hyvin yksinkertaiseen kollaasiin.

Vaikka kuinka ensimmäisten muutonjälkeisten kuukausien jälkeen tuntui siltä ettei uusille virheettömille seinille raaski ripustaa taulun taulua, on tämä kollaasi niin kiva että tekisi nykyään mieli viettää enemmänkin aikaa eteisessä. Sitä paitsi yhtään reikää ei tarvinnut tehdä, sillä 3M on tuonut markkinoille päteviä tarrakoukkuja joiden luvataan lähtevän seinästä jälkiä jättämättä. Ainakin sommitteluvaiheessa lupaus täyttyi täydellisesti, joten odotukset tulevaisuuteenkin ovat kovat!


12 kommenttia:

 1. Kiva kollaasi :)
  Kiitos vinkistä tuollaisten koukkujen suhteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kannattaa kokeilla koukkuja, hyvin ovat pitäneet eivätkä taulut ole tipahdelleet. :)

   Poista
 2. Ihana kollaasi! Ja koukkuvinkistä kiitän myös.

  Nimimerkillä: Vain naulan nähdessään murenevat vitivalkoiset ja tyhjät betoniseinät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auts, sellaisille seinille ei tosiaan viitsi nauloja paljon lyödäkään!

   Poista
 3. Ihana kollaasi... itellä suunnitelmissa samantyylinen, sais vaan toteutettua!!! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän niin tunteen, sais vaan toteutettua.. tuttua! =)

   Poista
 4. Tietenkin noinhan munkin pitää tehdä. Mullakin on läjä sekalaisia kehyksiä, jotka odottavat hyötykäyttöä. Kiitos vinkistä! :)

  VastaaPoista
 5. Tää kun kommentti ei liity ollenkaan tähän sun ihanaan kollaasiin vaan siihen sun tekemään ihanaan isoon virkattuun mattoon. Oliko sulla ohje siihen kun teit sen vai keksitkö omasta päästä? Itse oon etsinyt juuri tuollaisen ison maton ohjetta mut mistään en oo löytänyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Matto on virkattu Kauhavan Kangasaitan Juhannusruusu -matto-ohjeella, mutta jatkettu vain huomattavasti ohjeen versiota suuremmaksi. Loppu on siis sovellettu alkuperäistä ohjetta mukaillen. Helposti onnistui, kannattaa kokeilla. :)

   Poista
 6. Blogistani löytyy tunnustus sinulle :)

  VastaaPoista