Sivut

15.10.2012

Prinsessaunelmia
Meilläpäin järjestettiin ompelumaraton. Kuluneiden lauantain ja sunnuntain aikana oli nautittavana yhteensä 14 tuntia ompelukoneen hurinaa ja iloista puheensorinaa. Päätin tehdä viikonlopun aikana hermoille haastavia töitä, sellaisia, joilla on kotioloissa vaara jäädä keskeneräisiksi kaapin perukoille lojumaan.
Sinänsä tyllihameet eivät ole vaikeita, mutta yhteensä 42 m rypytettävää tylliä vaatii hieman jaksamista ompelijaltaan. Inspiraation ja tarkat ohjeet hameisiin sain täältä, ja kangasvinkin, lisää intoa ja rohkaisevia sanoja löysin Unikuun terapiahuoneesta. Violetti hame on itseasiassa hyvin samanlainen kuin Unikuun ompelema hame, mutta Eurokankaan valikoimat eivät jättäneet liioin valinnan varaa, kahta samanlaista hamettakaan kun ei luontoni antanut periksi kaksosille tehdä. Ja mikäs siinä, kangas on kaunis ja malli hurmaava.
Vaikka itse en kovin suuri hörhelöiden ystävä olekaan, tarvitsee tuskin todeta kuinka mieleiset hameet pienille prinsessantekeleille ovat!

26 kommenttia:

 1. oi,ihanat. mä ostin kolmen hameen verran lisää tylliä eri väreissä ja urpoilin työkoneen kanssa niin että joudun leikkaamaan rypytyksiä pois (siis niitä mitä tein koneella).. plääh.. innostus vähän laski ,uskotko..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No USKON! Oli muuten kohtuullisen kova homma noissa rypytyksissä ja yhteenompeluissa, saati sitten jos joutuis vielä purkamaan ja uudelleen kasaamaan.. hrr! Tsemppiä sun projektiin! :) Meillä ei täällä ollut Ek:ssa kuin tuota lilaa kahdella eri rullalla, toisessa vain pienemmillä palloilla ja sitten tuo valkoinen. Olin aika pettynyt, olisin kaivannut lisää valinnanvaraa. Niitä kovempia tyllejä olikin sitten varmaan sateenkaaren kaikissa eri väreissä.. :)

   Poista
 2. niin ihanat! mun pitäs kans tehdän kaksin kappalein 4 ja 5-vuotiaille, ni jotenkin tökkii se alottaminen... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. I feel you! Mut se työ kyllä palkitsee sitten kun saat viimeisetkin saumurinlangat pääteltyä. :)

   Poista
 3. Nää on niin ihanat!
  Itsellä olisi myös suunnitelmissa kokeilla tätä ohjetta, saas nähdä... Meilläkin kun olis tuollainen rinsrenssa, tosin vain yksi kpl :)
  Kyllä olet kovasti jaksanut ommella!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä näitä yhden tekee suht vikkelästi, eikä ompelukaan ole niin vaikeaa kuin aluksi epäilin. Kokeilemaan vaan! :)

   Poista
 4. Komppaan eitsua. Superihanat :)

  VastaaPoista
 5. No huh, aikamoinen homma!
  Mutta kyllä on ihanat! En yhtään ihmettele, että prinsessoille kelpasi!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hetken sai rypytellä, mutta toisaalta ne iloiset kiljahdukset kompensoivat kaiken sen näpertelyn aiheuttaman tuskastumisen.. :)

   Poista
 6. Oi miten ihanat!
  Linkatkaa mulle heti, jos joku ihana joskus suomentaa ton linkin ohjeen - olis ihana opetella kädestä pitäen tällasen tekeminen, mut kun kielipäätä ei oikein löydy, niin ei jaksa lähteä edes yrittämään.. );

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen että selviytyisit kuvien ja Unikuun karkeiden mittaohjeiden avulla urakasta. Mullakaan kielipää ei ole kaksinen, mutta oikeastaan melkein kuvia katselemalla hoksasin mitä piti milloinkin tehdä. Ja jos tulee tenkkapoo niin voin kyllä jeesata, laita vaan spostia! :)

   Poista
 7. <3 Kerrassaan suloiset. Oma tyllihameprojekti on kaatunut siihen, ettei tarpeeksi pehmeää tylliä ole löytynyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti löydät etsimäsi! Täällä paikallisessa Ek:ssa oli vain kolmea erilaista pehmeää tylliä, niitä kovia puolestaan kymmenittäin. Ilmeisesti käytetympää se kova sitten kuitenkin.

   Poista
 8. Jos on hameen malli hurmaava, niin hurmaavia ovat myös pienet tytöt hameiden sisällä <3 Noi pienet varpaat!!! :)

  VastaaPoista
 9. Ah mitkä tylliunelmat, ihanat!! Voi, minullekin maistuisi ompelumaraton sen puheensorinan kera!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti pääset joskus osallistumaan maratonille, se on aivan oma kokemuksensa. Suosittelen! :)

   Poista
 10. Aivan superihanat!! Ei auta omalle tytölle vilauttaa...

  VastaaPoista
 11. Onpa ihania hamosia....jos mun lapsenlapsi tulee olemaan tyttö, niin minäkin pääsen tekemään tällaisia prinsessahameita:D

  VastaaPoista