Sivut

6.7.2012

ApteekkarinlipastotSain pari pientä arkistointilaatikkoa/apteekkarinlipastoa. Täydelliset askartelu- ja ompeluarsenaalini hyvin alkaneen järjestäytymisen jatkoksi!Laatikot olivat alkuperäisessä kunnossaan ja kolhuiset, naarmuutuneet ja likaiset. Varsinkin ylempi kahden laatikon kokonaisuus kaipasi ehdottomasti käsittelyä jo värinsäkin puolesta, alemman laatikoston kanssa mietin hetken ennen hiomakoneeseen tarttumista. Olisihan siinä toisaalta ollut fiilistä tuollaisenaankin, mutta laatikoston kunnon puolesta hiomakone ja maali tuli tarpeen.
Kun kaikki irtoavat osat olivat poistettu, hioin vanhat lohkeilevat lakkapinnat karheiksi hiomakoneella. Hionnan jälkeen laatikostot on pohjamaalattu kahteen kertaan, sen jälkeen maalipinta on kertaalleen kevyesti hiottu ja lopuksi maalattu vielä pintamaalilla uudestaan kahdesti. Maalauksen jälkeen helat ja vetimet paikoilleen, ja valmista on!
Tapettien mallipaloista leikkasin sopivat palat vedinten ja helojen taakse. Tuohon voisi vielä naputella dymolla kunkin lokerikon sisällöt, jos raaskisi.Nyt vaan odotellaan (..edelleen..) sitä siivousinnostusta.

7 kommenttia:

 1. Hieno lokerikko! Kiva, kun joku jaksaa nähdä vaivaa! :) Todella siisti ja upea lopputulos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kiva siitä tuli, vaikka maalaamisen kanssa vähän meinasi hermo pettääkin. Neljä kerrosta, huh! Onneksi tulee itselle niin ei tarvitse olla niin kriittinen lopputuloksen suhteen.. =)

   Poista
 2. Hei, kauniita ovat! Ja mukavasti saa pikkusälää niihin upotettua :)
  Siivousinto löytyköön..-sadepäivänä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Eija! Odotellaan siis sitä sadepäivää. :)

   Poista
 3. Tosi hieno lokerikko! Kelpaisi tännekin. Tuonne saisi niin kivasti kaikkea pientä talteen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ompelutarvikkeita, nauhoja, nappeja ym. ajattelin jemmailla - jos vaan maltan jättää lokerikon varastohuoneeseen "piiloon". =)

   Poista
 4. Kyllä tuolla kelpaa säilytellä :) postauksessa saat kuulostamaan tuo muodonmuutoksen niin helpolta..

  VastaaPoista