Sivut

12.5.2012

Singoallamekkosia

Kevät ja lähestyvä kesä toivat mukanaan kiireen, mutta en minä kokonaan ole kadonnut. Valmistakin tulee, tosin hitaammin ja ehkä aiempaa laiskemminkin, mutta tulee kuitenkin. Tällä hetkellä aloittaminen on helppoa, mutta viimeistely todella jähmeää - keskeneräisten pino kasvaa, mutta odottakaa vaan kunhan innostun, silloin valmista tulee vauhdilla! Siis jos innostun..Sydäntrikoosta ommellut singoallamekkoset on tehty uusimman Ottobren (3/12) kaavalla koossa 98 cm. Helppoja ja nopeita ommella sillä etu- ja takakappaleet ovat symmetriset. Trikoo on Saksan kimppatilauksessa tullutta, ihanan paksua mutta kuitenkin pehmeää jerseytä.

Mekkojen sivusaumaan ompelin pienet sydänmerkit, nämäkin nauhat Saksasta. Mallailin myös taskuja etukappaleille, mutta neitosten mielestä kaikki ylimääräinen näpertely oli turhaa - mekot päälle ja pian!
Singoalla onnistuu varmasti myös joustamattomista kankaista (esim. ohuesta puuvillasta tai vaikka vanhasta lakanasta) kuminauhapääntiensä ansiosta. Hyvä vaihtoehto siis ommeltavaksi vaikka vanhoista lakanoista liivi- ja essumekkojen lisäksi. Alkuperäinen ajatukseni olikin ommella mekot puuvillasta, mutta Mekkotehtaan kirjan ilmestymisen myötä säästin kaikki ihanat puuvillat odottamaan kirjan kolahtamista postilaatikkoon. Äitienpäiväksi se ei ehtinyt, mutta ehkä ensi viikolla saan kirjan käsiini ja pitkää viikonloppua vasten pääsisin ompelemaan lisää mekkoja?

PS. Olen saanut kasan tunnustuksia, kiitos niistä! Minä onneton en vaan hoksannut tallentaa niitä erikseen, joten nyt ovat hukkuneet ja kaivelen parhaillaan läpi vanhoja postauksia. Äh! Tästäkin opitaan, mutta tovi vielä menee ennenkuin ehdin niihin vastailla, anteeksi!

5 kommenttia:

 1. Ihania singoallamekkosia, nuo pikkuruiset sydämet on ihania :)

  Mikä siinä onkin, että se "suuret linjat" tulee valmiiksi, mutta viimeistely tökkii. Itsellä on resoriompelut aina odottamassa motivaatiota ;)

  Oon päättänyt kanssa haluta mekkotehtaan kirjan. Ja ison kasan puuvilloja. Uskon tarvitsevani ne, ja jonkun viikon ompeluloman ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä niiiiin totta - mullakin jää ompelusten valmistuminen kiinni aina resoreista ja kuminauhojen pujotteluista ym. Sellaista pientä näpertelyä johon tuhraantuu suotta aikaa. :)

   Toivottavasti Mekkotehtaan kirja kulkeutuu hyppysiisi pian ja pääset kans ompelemaan! :)

   Poista
 2. Ihanat mekot! Juuri tuolla kaavalla ajattelin tehdä myös trikoosta mekon tytölle. Aiemmin tein jo ohuesta lakanakankaasta, on helppo ja kiva ohje.

  Mekkotehdäs kirjaa täälläkin odotellaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa olla Mekkotehtaan kirja tän kevään hitti ompelublogeissa, ja ihan kyllä ansaitusti! :)

   Kävin kurkkaamassa sen mekkosen jonka olit tehnyt, se on tosi kivan näköinen ja kevyen ilmava! Pitää ehkä kuitenkin kokeilla itsekin, vaikka mekkoja syntyy kesää vasten urakalla muutenkin... =)

   Poista
 3. mä etsin meille matkalle sopivaa mekkomallia. tää näytää hyvältä.

  VastaaPoista