Sivut

19.2.2012

LaatikkoajatteluaJo kauan ennen puutyökurssin alkua olin etsinyt kahta sopivankokoista laatikkoa tyttöjen säästettäville vauvatavaroille. Aluksi etsin pahvilaatikoita mutta kun sopivia ei löytynyt, laajentui haku koskemaan myös puu- ja muovilaatikoita. Vaan ei löytynyt edelleenkään, tai jos joku sopivahko sattui silmiin, oli hinta pöyristyttävä. Sisuunnuin, ja päätin tehdä laatikot itse.

Suunnittelin tekeväni laatikot helposti ja nopeasti, mittojen mukaan kuusi erilaista palaa toisiinsa kiinni ja väliin yhdet saranat. Eihän se nyt vaikeaa voi olla? No, kuten jo aiemminkin puutyökurssilla on tullut todettua, asiat voi tehdä monella tavalla. Tällä(kin) kertaa opettaja haastoi tekemään työn kunnialla upotettua pohjaa ja jiiriin sahattuja nurkkia myöten.
Ja oikeassahan se oli - onhan näitä nyt kiva katsella kun on viimeisen päälle siistit nurkatkin. Kokoa laatikoilla on 30 x 30 x 20 cm. Viimeistelin maalatut laatikot valkoisiksi maalatuilla chipboard-kirjaimilla. Nyt on tutit, kengät, ekat bodyt, kirjat yms. hyvässä tallessa!

6 kommenttia:

 1. Ihania! Meillä on lapsilla tuollaiset rottinkiset laatikot missä on nahkainen istuinosa. Eetun (7v) tavarat tosin pursuaa jo ylikin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Juuri tuossa laatikoita pyöritellessäni mietin, että tulikohan niistä kuitenkin liian isot.. vaan ilmeisesti teillä on vielä isommat ja täynnä, joten eivät siis taida olla liioitellut meilläkään. =)

   Poista
  2. Kyllä sitä tavaraa vaan kertyy.. Nyt kun tuolla on hienoimmat päiväkodissa/eskarissa tehdyt taiteetkin. Ehkei niitä eskarin jälkeen enää kerry niin kauheasti, ainakaan tuollasia isoja taiteita :)

   Poista
 2. Tosi hienot laatikot oot tehnyt ja ihana kun on nimetkin :) Oma äitini on tehnyt mulle vauva-muistolaatikon (ihan pahvisen tosin), sitä on kyllä ollut ihana näin aikuisena penkoa.

  VastaaPoista