Sivut

9.1.2012

JuhannusruusuPitsimattokaan ei blogissani liioin esittelyjä kaipaa, laskeskelin että tämä on jo kolmas laatuaan. Ohjeena tuttu Juhannusruusu, tällä kertaa tismalleen ohjeen mukaan tehtynä. Ontelokuteen sijaan virkkasin jälleen perinteisellä matonkuteella ja koukulla 12, joten halkaisijaksi tuli ohjeen 105 cm:n sijaan melko tarkalleen 140 cm. Lisää matonkudetta on jo koukulla, näiden parissa on helppo rentoutua tv:tä katsellessa kun putoilevat silmukat eivät voi jäädä huomaamatta huolimattomammaltakaan. :)

PS. Jos haluat saada päivitykset Facebookin kautta, muistathan klikata itsesi tänne! Omaan Fb-tiliin lakkaan pian päivittämästä. :)

7 kommenttia:

 1. Tää juhannusruusu on kyllä tosi ihana ohje, itsekin latasin blogiini päivityksen juhannusruusu-matosta :)

  VastaaPoista
 2. Hassua kun toi virkattu pitsimatto ei näytä yhtään liian romanttiselta vaan mahtavalta, mutta en ikinä suostuisi laittamaan pientä samalla mallilla virkattua pöytäliinaaa kodissani mihinkään :)

  VastaaPoista
 3. Niin, sanopa muuta! Ja vaikka minäkään en tykkää sellaisenaan pitsiliinoista, niin kaikissa tuunausjutuissa ne on vaan niin mahtavia. Katso vaan, joskus 50v päästä me molemmat käytetään pitsiliinoja pöydillä ja se on meistä vaan normaalia ja kaunista.. =)

  VastaaPoista
 4. Mää oon niin outo, et käytän nyt jo pitsiverhoja, pitsiliinoja ja myös pitsimattoja... ;) Mut tää on kyllä kiva malli, pitäis vaan saada jostain semmoinen pitkävartinen virkkuukoukku, peruskoukku on semmoinen nysä että käsi meinaa krampata...

  VastaaPoista
 5. noi matot on niin ihania! meidän kotia kuvailtiin pariin lehteen ja kuvissa oli tuollainen laina matto. Omaksi en raaskinut lunastaa ja itse en osaa tehdä.. ehkä vielä joskus...
  Mutta tosi hieno tuo on, olet tosi taitava!

  VastaaPoista
 6. Siis nää on niin mahtavia! Miehelle jo sanoin, että joskus mäkin tollaisen teen meille. Ei vastustanut pitsimattoa ;)

  VastaaPoista
 7. Maija, et sinä outo oo, oot persoonallinen! ;) Jännä juttu muuten, mulla ei tule niskat kipeiksi enää lainkaan näiden virkkaamisesta, kädetkään eivät kramppaa. Työ opettaa tekijäänsä?

  Taina: Kiitos! Rohkaisen kokeilemaan näiden virkkaamista, on oikeasti helpompaa kuin miltä näyttää! Ohjetta jouduin alkuun tankkaamaan aika tavalla, mutta sen jälkeen kun koodikieli avautui oon pystynyt tekemään monia muitakin aiemmin heprealta tuntuneita virkkuujuttuja. Uskon että onnistuu siis muiltakin! :)

  Befrica: Kiitos kovasti! Minäkin muilutin meille hiljalleen ensin yhden pitsimaton, sitten toisen vähän isomman ja taas on tekeillä uusi.. eikä vastalauseita ole enää kuulunut, mitä nyt alkuepäröintiä tietty hieman oli. :)

  VastaaPoista