Sivut

6.1.2012

Huopikkaat


Viime talvena tuunasin pitkävartiset Lahtisen huopikkaat. Olin aikanaan halunnut nimenomaan pitkävartiset huopikkaat, mutta käytössä havaitsin etteivät ne sopineet jalkoihini - kävellessä väljä varsi heilahti jokaisella askeleella kiinni pohkeeseen, ja mitä enemmän askeleita kertyi, sitä enemmän huopikas hiersi. Tuunaamaan siis!

Ensimmäiseksi leikkasin varren mattopuukolla selvästi matalammaksi. Alunperin tarkoituksena oli karva"kauluksen" tekeminen oikeiden karvalahtisten tapaan, mutta mistään ei löytynyt vaaleanharmaata, luonnollisen oloista karvakangasta. Samaan aikaan kenkäkaupoissa oli paljon saappaita neulosvarrella, ja ajatuksesta innostuneena päätin yhdistää nämä kaksi asiaa toisiinsa.

Varren neulos on neulottu kolminkertaisella 7-veljestä langalla tasona erilaisia palmikoita yhdistellen. Nappilistaa jäljittelevä osio on ommeltu kiinteästi kappaleen toiseen reunaan kiinni ja napit ovat vain koristeena. Neuloksen korkeudesta 1/3 on taitettu varren sisään ja kiinnitetty huopikkaaseen paremman puutteessa kuumaliimalla, mutta tämä on yllätyksekseni toiminut todella hyvin! Yhden talven käytön jälkeen neulos on edelleen tiukasti kiinni huopikkaassa ja ennen kaikkea olen näihin edelleen tyytyväinen. Vois melkein sanoa että kivemmat näistä tuli kuin esikuvistaan, tai persoonallisemmat nyt ainakin!

8 kommenttia:

 1. Onpas nätit, vau! Löysin blogisi oe:n kautta ja täytyy ehdottomasti jatkaa tutustumista. Ihania juttuja!

  VastaaPoista
 2. Kiitos Tiina ja Riikka! Ja Tiinalle tervetuloa, eiköhän sieltä blogista jotain pientä hassua tutkittavaa löydy. :)

  VastaaPoista
 3. Minusta nämä on paljon hienommat, kuin ne karvalahtiset. Tosi nätit.

  VastaaPoista
 4. Kiitos Befrica, kovassa käytössä ovat! :)

  VastaaPoista
 5. Todella mageat! Itsekin ajattelin huopikkaiden tuunausta, kun on jo pari talvea niillä tullut talsittua. Sitä haluaisin kysyä, että miten seitsämän veljestä on toiminut käytössä? Onko nukkaantunut kovasti yms.?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)
   Seitsemän veljestä on kestänyt yllättävän hyvin käyttöä! Toki normaalia nukkaantumista on, pääasiassa kenkien sisäsyrjillä, mutta paremmin neulos on pysynyt siistinä huopikkaiden varsissa kuin esim. villasukissa. Kenkiä tosin käytetään vähemmän, joten sekin selittää. Lisäksi itse tungen aina lahkeet kenkiin, joten varsi ei muutenkaan joudu alttiiksi hankaukselle. Vaikka kuinka mietin, en kyllä keksi mitään negatiivista sanottavaa seiskaveikasta tässä tapauksessa - ei venymistä, vanumista, kutistumista tai ylenpalttista nukkaantumista. :)

   Poista
  2. Onpas hienot,nätit haluaa myös tuollaiset :)

   Poista