Sivut

18.9.2011

Söpöt nappilistatyynyt

Kukaan ei varmasti enää usko että todella tykkään reippaista väreistä, kuten sivupalkin esittelyssä väitän. Tykkään, mutta tykkään yhä enemmän myös söpöstelyistä. Joku raja tosin söpöstelylläkin, mutta ainakaan vielä se ei ole tullut vastaan. Ehkä aktiivisimpien maalausvuosien väriyltäkylläisyys vaatii nyt vastapainonsa?

Raidallinen puuvillakangas on todella edullista metritavaraa Ikeasta ja siitä piti tulla kangasmuovikasseja. Vaan enpä raaskinut! Aikansa se pyöri pöydillä, kunnes tuskastuin alati lihovaan kangaskasaan ja aloitin kangasvaraston laihdutuskuurin. Hyvin keveni - kankaasta tuli nopeasti kaksi 45 x 45 cm nappilistalla helposti irroitettavaa tyynynpäällistä. Nappeina jälleen kierrätystavaraa ja somisteena uusvanhaa pitsinauhaa. Nämä päätynevät aikanaan tyttöjen valtakuntaan.

6 kommenttia:

 1. Voi ihanat tyynyt! Just tuota samaa kaunista kangasta Ikeasta hankein ja tilda enkelille vaatteet siittä tein :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos Nonnukka! Tildaa minäki ajattelin, onneksi jäi jämäpaloja vielä joista ehkäpä joskus saan pientä mekkosta jollekin hahmolle. Tekisi mieli kokeilla tonttua tai sitten sitä samaista enkeliä. :)

  VastaaPoista
 3. Tosi kauniita, meillekin kelpais ihan täyysin!! <3<3 Mistä olet hankkinut noita sivusaumaan ommeltavia lappusia, vai oletko itse tehnyt?

  VastaaPoista
 4. Oon tehnyt itse nuo lappuset printterillä, siirtopaperilla ja silittämällä. Mielessä on kyllä ollut että josko jossain vaiheessa tilaisin jotain kudottuja ehkäpä.. oon vaan niiiiin hidas näissä selvittelyasioissa. =) Hyvin toimivat kuitenkin nuokin ja kestävät yllättävää kyllä jopa 60 asteen pesun sekä kuivausrummun ilman mitään kärsimyksen merkkejä!

  VastaaPoista
 5. Ja itse olen juuri sen vuoksi jättänyt tekemättä itse, kun kuivaan suurimman osan vaatteista rummussa ja olen ajatellut ettei siirtopaperitekstit kestä sitä! Minkä merkkinen paperi on niin laadukasta? Mulla on jotain mitä-lie halpista ja se hapertui irti alustastaan parissa kuukaudessa ilman pesuakin. ;/

  VastaaPoista
 6. Ostin paperin Suomalaisesta Kirjakaupasta, taisi olla ainoaa laatuaan mitä sieltä sai. Paketissa lukee DECAdry PC Papers, white t-shirt transfer. Mitähän tuo maksoi, reilun kympin/5 arkkia ehkä? Omat merkit olen tehnyt pääasiassa satiininauhalle, vaikka ohjeessa painotetaan että puuvillaa pitäisi olla väh. 70%. Lisäksi olen painanut silitysraudalla kahteen kertaan; ensin siirtänyt kuvan n. 30s ajan jonka jälkeen poistan taustapaperin, ja sen jälkeen leivinpaperin läpi vielä uudestaan muutamia sekunteja. Tämä siksi, että ilman uusintasilitystä nauhaan jää näkyviin "kalvo", joka mielestäni näyttää siltä että koko teksti kuoriutuisi kulutuksen myötä pois. Kun raudalla hieman kuumentaa vielä lopuksi, kalvo häviää ja teksti jämähtää nauhaan kiinni. Ei varmaan oikeaoppinen tapa siirtää kuvaa, mutta toimii merkeissä ja on kestänyt kulutusta mukavasti. :)

  VastaaPoista