Sivut

2.7.2011

Lelukassi
Koska kotipihassa ei ole hiekkalaatikkoa, leikkimään lähdetään aina vaunuilla. Ja koska hiekkalelut kulkevat mukana vaunujen alaosan kopassa, keräillään niitä usein pitkin pihoja. Tilaus ulkolelukassille oli siis valtava! Kassi on ommeltu perinteisestä vahakankaasta, sellaisesta, jossa on paperinen toinen puoli. Ja koska kassista meinasi ison kokonsa puolesta tulla lötkö, tein myös vuoren samaisesta vahakankaasta. Mallia hain tästä ja tästä, mutta lopputulos on jälleen sovellus. Kassi koostuu kahdesta 90 x 60 cm suorakaitaleesta, joista on ommeltu neliömäinen pussukka. En löytänyt tarpeeksi pitkää vetoketjua, joten laitoin vastakkain kaksi 50 cm vetskaria. Ratkaisu on osoittautunut käytössä toimivammaksi kuin osasin odottaakaan.


Kassin vuoreksi olisin halunnut beige-valkoista pallovahakangasta, mutten löytänyt. Puna-valkoinen sai siis kelvata, ja ihan hauska siitä tuli näinkin. Kassin sisälle ompelin vielä lenkit ja lenkkeihin klipsut, joihin saa kiinni pienen pussukan esim. ylimääräiselle vaipalle, avaimille, tms. Kassin molempiin päihin tein taskut - meillä pitää olla kasapäin nenäliinoja mukana, hiekkakakut maistuvat neideille vähän liiankin hyvin! 


Asia, jota en ommellessa tullut ajatelleeksi oli vahakankaan herkkä rypistyminen. Ja koska kangas on osittain muovia ja osittain paperia (tai sen kaltaista), ei se suoristunutkaan ihan toivotulla tavalla ja osasta rytyistä jäi jälki kankaan pintaan. Jälkiviisaana voisi todeta, että kangasmainen vahakangas olisi ollut parempi, mutta hyvä tämäkin on ja asiansa ajaa hienosti!

3 kommenttia:

  1. Tää on kyllä aivan ihana kassi. Oisin vuosi sitten ollut kovasti vailla :D

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Tykkään itsekin, ja lähellä oli etten ominut kassia omaksi rantakassiksi. Tosin, en nykyään ehdi rannalle joten mihinkäs sitä kassiakaan tarvitaan.. Ja onpahan syy ommella uusi kassi rantakassiksi ensi kesäksi! ;)

    VastaaPoista