Sivut

1.7.2011

Pitsimatto


Jos haluan koukkuilla tai puikkoilla kesällä, sen pitää olla jotain muuta kuin villaista. Ajatus pitsimatosta on ollut mielessä pitkään, mutta se on jäänyt koska en uskaltanut kokeilla. Jossain mielenhäiriössä lähdin kuitenkin tekemään ja tässä lopputulos! Inspiraatiota hain mm. täältä ja täältä. Ohjetta ei ollut, malli syntyi tehdessä (ja purkaessa, useasti!). Kude on ns. tavallista matokudetta, koukku nro. 10. Sen verran koukuttavaa puuhaa näin ison ja rouhean työn virkkaaminen on, että on pakko tehdä vielä uusikin. Ehkä jopa halkaisijaltaan parimetrinen?


PS. Sen verran olen itsekriittinen, että tarkempi kokonaiskuva matosta jäi kiinni seulaani. Tätä mattoa virkatessa syntyi kuitenkin muistilista siitä miten seuraavan maton kanssa kannattaa edetä, joten katsotaan josko sitten olisi julkaisukelpoista materiaalia. :)

2 kommenttia:

  1. kiva kun jätit kommentin blogiini niin eksyin tänne. ihania ompeluksia sinull!

    juuri tällainen matto minulla on suunnitteilla, joten olipa ihanaa löytää inspiraatiota ja vinkkejä! pitäisi vaan ensin jaksaa leikellä paitoja suikaleiksi..

    VastaaPoista
  2. Kiva kun tulit ja tervetuloa lukijaksi! Pieni varoituksen sana maton virkkaamisesta - siihen jää koukkuun. Oot kyllä ahkera kun aiot tehdä kuteetkin itse! :)

    VastaaPoista