Sivut

18.6.2011

Masukipsi


Vuosi ja 1,5kk takaperin kannoin edessäni aika komeaa reppua. Masukipsi tehtiin raskausviikolla 35+5, tyttöset syntyivät 36+1. Kipsi ei valmistunut siis hetkeäkään liian aikaisin!Kipsi syntyi helposti ja nopeasti. Vatsani vuorattiin ensin märällä sideharsolla ja tuorekelmulla, sen jälkeen päälle kieputeltiin kipsinauhaa. Nauhaa sai laittaa melko paksusti jotta kipsi kuivuttuaan kestäisi käsittelyn. Kipsi esikuivahti muutamissa minuuteissa, jonka jälkeen sen sai nostaa sivuun kuivumaan. Puoli vuotta se sitten pyörikin nurkissa valkoisena raakileena, kunnes sain ajatuksen. Tulostin tyttöjen valokuvia erikokoisina ja vuorasin  kipsin niillä decoupage-tekniikkaa apuna käyttäen. Sen verran oikaisin, että ensimmäisen kerroksen lakan tein itse Eri-Keepperistä ja vedestä, ja vasta päällyslakkana käytin decoupage-lakkaa. Hyvin toimi! Kuvien asettelu oli oma hauskuutensa - A-tyttö "istui" lähes koko raskausajan alhaalla vatsanpohjassa, joten hänen kuviaan liimailin niille paikoille ja koska B-tyttö majaili poikittain yläosassa mahakumpua, hänen kuviaan löytyy vastaavasta kohdasta kipsiä. Pisteenä iin päällä on satiininauha, joka on tietysti vaaleanpunainen kun tyttövauvoista on kysymys. Tykkään tästä hurjasti, hauska muisto isosta mahasta ja tyttöjen ensimmäisistä kuudesta kuukaudesta.


7 kommenttia:

 1. Aivan mielettömän ihana =) Olen noita masukipsejä nähnyt joskus muillakin, mutta näin hienoa en ikinä. Tuosta tosiaan jää aivan mielettömän ihana muisto ja koriste =)

  VastaaPoista
 2. Kiitos Kirsi! Vaati rohkeutta aloittaa kuvien liimaaminen kipsiin sillä kokemusta decoupagesta ei ollut yhtään, enkä oikein tiennyt kuinka kipsi ylipäätään reagoisi vetisen liiman kanssa. Onneksi kävi kuitenkin hyvin! :)

  VastaaPoista
 3. Aivan mahtava!! Kannatti odottaa inspiraatiota :) Pitäisi joskus itsekin kokeilla tuota lakka, ei vain ole tullut mitään ideaa vielä mihin..

  VastaaPoista
 4. Kiitos! Sanopa muuta, yleensä innostun töhöttämään jo puolinaisen idean kanssa ja sitten olen ihmeissäni kun toteutus ei täysin vastaa (keskeneräistä) ideaa. ;)

  Mulla oli sama juttu, halusin kokeilla tekniikkaa mutta en keksinyt mihin. Ja edelleen olis kiva tehdä lisääkin decoupage-juttuja, mutta en ole keksinyt mitä.

  VastaaPoista
 5. Sovitteletko useinkin kipsiä näin jälkikäteen, ja päivittelet "kadonneita muotojasi"...? ;)

  VastaaPoista
 6. Hauskaa, Siskoni Elina on päällystänyt myös oman masukipsinsä aikoinaan mustavalkokuvilla :) Itselläni masukipsi on kultainen.

  VastaaPoista
 7. Hauska yhteensattuma! Tosin eihän se monimutkainen idea ole, ja varmasti valokuvilla päällystettyjä kipsejä löytyy enemmänkin. Oispa kiva nähdä kuva Elinan kipsistä, ja mikä jottei myös kultaisesta sellaisesta. :)

  VastaaPoista